Előre spóroltak a nyaralók az utazásra

Előre spóroltak a nyaralók az utazásra
■ Idén többen üdültek, és a gyermekek közül is többen jutottak el táborba, mint tavaly – derült ki a Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörében végzett 1000 fős magyarországi kutatásából.

Inkább belföldi úticélt választanak és előre félreteszik a szükséges összeget a vakációzók.

A kutatásból kiderült, hogy nőtt a rendszeresen nyaralók száma: tavaly a megkérdezettek 60 százaléka jelezte, hogy évente többször, évente vagy párévente eljut nyaralni, míg idén már a kutatásban résztvevők több mint kétharmada (69%) mondhatta ezt el magáról.

A rendszeresen üdülők több mint fele (51%) idén belföldi úti célt választott kikapcsolódásra. 2016-ban csupán a megkérdezettek 26 százaléka nyaralt itthon, tavaly ez a szám már 46 százalék volt. 2018-hoz képest kevesebben nyilatkozták, hogy idén kimarad a nyaralás. Míg tavaly az általában elutazók 39 százaléka hagyta ki a vakációt, idén csupán a válaszadók 33 százaléka jelezte ezt.

A rendszeresen nyaralók több mint fele (52%) pénzügyileg tudatosan készül az utazásra, előre félretesz rá. Többen az idei kikapcsolódást SZÉP kártyás fizetéssel oldották meg, vagy rokonaik, barátaik állták az utazás költségeit.

A tavalyi évhez képest 14 százalékponttal több, a szülők több mint harmada (34%) mondhatta el, hogy gyermekük nyáron táborba megy. A tudatos szülők aránya mérsékelten nőtt az előző évhez képest, hiszen tavaly 41 százalékuk, idén pedig 44 százalékuk nyilatkozta, hogy előre, részletekben teszi félre a szükséges pénzt. Többen jelezték, hogy gyermekük idén ingyenes iskolai táborba, vagy Erzsébet-táborba látogat.Budapest.
SZUPERINFO.HU