Hajszálaink is fokozott figyelmet igényelnek a nyár folyamán

Hajszálaink is fokozott figyelmet igényelnek a nyár folyamán
A napsugárzás nem csak bőrünk, de hajszálaink számára is különös megterhelést jelent.

  • A napsugárzás nem csak bőrünk, de hajszálaink számára is különös megterhelést jelent.

Miközben önfeledten élvezzük a nyár örömeit, megtanuljuk a helyes fényvédelmet, mely által bőrünket védjük az UV-károsodástól, gyakran feledkezünk el a sugárzásra éppoly érzékenyen reagáló hajszálainkról.

– Ahogy bőrünk esetében úgy a hajnál is igaz, minél vékonyabb szálú és minél világosabb a haj, annál inkább hajlamos a roncsolódásra. A vastagabb és sötétebb szálú haj ellenállóbb a nyári igénybevétellel szemben, azonban a rendszeres vagy erős terhelésre kiszáradással, töredezéssel, fénytelenséggel válaszol – árulta el Dr. Gyovai Viola, a BIOLA termékek alapítója, aki több mint 30 éve foglalkozik természetes kozmetikumok és hatóanyag kompozíciók fejlesztésével.

A nyár elképzelhetetlen vízparti élmények nélkül, még ha az a vízpart csak a fürdőkád is – nyáron gyakrabban mosunk hajat, és élvezzük vizes hajjal a napsütést. A klóros víz, a sós tengervíz UV-sugárzással, napsütéssel azonban a haj azonnali károsodásának receptje. A vízcseppek felnagyítják az uv-sugárzás hatását, mely kémiai változást kezdeményez a hajszálak érzékeny fehérjeszerkezetében.

Nyári hajápolási rutin 5 pontban

1. Napsütésben, nyári sportokhoz mindig viseljünk kendőt, sisakot vagy kalapot, természetes vízben úszáshoz a hajunkat is védjük úszósapkával, vagy a fényártalmaktól védő antioxidánsokat, vitaminokat tartalmazó termékkel.

2. Hajmosáshoz könnyű, habsampont használjunk (pl.: apróbojtorján és komló regeneráló samponhab), mely nem csak tisztít, de vitaminokkal táplál és regenerál is, nem nehezíti el a hajszálakat.

3. Hajmosást követően tápláló, az egészséges szerkezetű hajszálképződést elősegítő, természetes hatóanyagokban és növényi olajokban gazdag vitaminos hajbalzsammal ápoljuk a hajunkat.

4. Hajszárító helyett árnyékos, szellős helyen hagyjuk megszáradni a hajunkat, lehetőleg szabad levegőn, és soha ne a közvetlen napfényben.

5. Egészséges frizuránkat hajregenerációt támogató gyógynövényes, vitaminos hajápoló spray (bio narancs-jojoba hajfényspray) alkalmazásával védjük a mindennapi kihívásoktól.Budapest.
SZUPERINFO.HU