Hatékony a benzinkutakon található mikrochip-leolvasó

Hatékony a benzinkutakon található mikrochip-leolvasó
Az állatok világnapja alkalmából készült egy kimutatás arról, hogy milyen hatékonysággal működik a MOL benzinkutakon lévő mikrochip-leolvasó.

A Vigyél Haza Alapítvány és a MOL tavaly májusában indult és mára már országossá vált együttműködésének köszönhetően ingyenes mikrochip-leolvasókat helyeztek ki a MOL töltőállomásokra. Az eltelt közel másfél év alatt 450 kutyát vittek azonosításra, közülük 320 volt olyan szerencsés, hogy a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően visszakerült gazdájához. Az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatásból kiderül az is, hogy tízből kilenc kutya vidéken tűnik el, illetve 50 elkóborolt kutyának hiába volt chipje, az adatbázisból a gazdája elérhetőségei nem voltak leolvashatóak.

– Minden olyan kutyának tudunk segíteni, amelyiknek van mikrochipje, de emellett az is nagyon fontos, hogy az elkóborolt állat adatai helyesen legyenek megadva. Így igen gyorsan, akár öt-tíz perc alatt be tudjuk azonosítani a kutyát, és vissza tudjuk juttatni a gazdájához – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Jelenleg Magyarországon közel 2 millió mikrochippel rendelkező állat él a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján. A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatóak a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.Budapest.
SZUPERINFO.HU