Iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász

Iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász
Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász.

  • Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász. A segélyszervezet célja, hogy legalább 5000 rászoruló gyermeket támogassanak iskolatáskával, tanszerekkel, tornafelszereléssel – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A kilencedik alkalommal meghirdetett program célja, hogy minden gyermek egyenlő eséllyel induljon el az iskolába. Az ingyenes tankönyvcsomagokkal az állam fontos támogatást nyújt, de így is maradtak olyan kihívások, amelyekkel nem könnyű megbirkózni a családoknak.

A segélyszervezet szeptember 15-ig tartó programjához több módon lehet csatlakozni. Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni rászoruló diákokat. A Karitász honlapján bankkártyás fizetéssel, illetve átutalással is lehet adakozni. A támogatást az 12011148-00124534-00100008-as bankszámlaszámra várják, a közlemény rovatba az iskolakezdés szót írva.

Emellett a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiban is várják a jó állapotú iskolatáskákat, tanszereket – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász vezetője. Megjegyezte: ötezer gyermek iskolakezdését 25 millió forintból tudják támogatni. Egy telefonhívás egy színesceruza-készletet, tíz hívás egy iskolatáskát, ezer hívás száz iskolatáskát ér.Budapest.
SZUPERINFO.HU