Itt aztán érdemes kikötni!

Itt aztán érdemes kikötni!
Évről évre egyre jobban felkapott hely lesz a Népsziget. Ha körbejárjuk a szigetet, a csodás Duna-parti panoráma az első, ami magával ragadja az embert. Talán épp ez az oka, amiért sorra nyitnak meg a vendéglátóegységek.

Járjuk őket körbe!

HEKKelő macska

A vasúti hídon haladva az első állomás a Vasmacska Söröző, amely sokáig a sziget ezen részének egyetlen vendéglátóhelye volt. 2000-ben nyitott meg, és rövid idő alatt hírnevet szerzett magának, mint a „város egyik legjobb hekklelőhelye”.

Parti panoráma a „Kabinból”

A név kötelez – szokták mondani. A híd tövében fellelhető Kabin volt az első újhullámos bázis, ami 2017-ben nyitott meg. És ez az a hely, ahol tényleg kétszemélyes napozó kabinokból csodálhatjuk a Dunát. Aki ide betér, nem távozik se éhesen, se szomjasan, se elégedetlenül.

Mintha a tengerparton lennénk…

Közvetlenül a Kabin mellett található a Wasser. Itt ugyancsak a hekk a sztártermék, de ha kicsit nehezebb ételre vágyunk egy kiadós biciklitúra után, a menüben megtaláljuk a pulled porkot és a kolbászos lecsót. Ha elkap minket a kajakóma, csak helyezzük magunkat kényelembe a parton fekvő nyugágyak és babzsákok egyikében egy pohár hideg sörrel a kezünkben.

Igazi retro büfé

Piros-kockás abrosz, színes égősorok, zöldre mázolt fakerítés. Igazi retróslágerek fogadják a vendégeket a déli csücsök felé eső Sziget büfében, ami 1977 óra működik. Természetesen a hekket itt is ipari mennyiségben sütik, de amint betérünk, megcsap minket a sült kolbász jellegzetes illata, és akár egy jó harcsapaprikást is ehetünk túrós csuszával. Igazi nosztalgiaélmény várja azokat, akik a Sziget büfét keresik fel.

Forrás: ujpest.hu

Fotó: ujpestBudapest.
SZUPERINFO.HU