Komonyi Zsuzsi: „A közönség szeretete vonzott vissza a színpadra”

Komonyi Zsuzsi: „A közönség szeretete vonzott vissza a színpadra”
Három új, saját dallal tért vissza Komonyi Zsuzsi a könnyűzenei világba. Az énekesnő számára az elmúlt két év elsősorban a kisfiáról szólt, és már a születése előtt sem nagyon vállalt fellépéseket. Szeretett volna megfelelően felkészülni az új szerepre.

Édesanyaként és feleségként találta meg azt a feladatot és életcélt, amit mindig is keresett. Ennek az álomnak a kiteljesedése most biztos hátteret nyújt Zsuzsi számára az énekléshez és a színpadi munkához is.

– Hogyan tudnád bemutatni a rád jellemző zenei stílust, amiben megtaláltad önmagad?

– A mai trendi zenei elemeket ötvöztük a táncolható popzenével.

– A dalok milyen hangulatvilágot tükröznek és a szövegeknek mi a fő mondanivalójuk, üzenetük?

– A dalaim többnyire a szerelemről szólnak. Annak minden formájáról. A három dal mind különböző hangulatot kelt a hallgatóban. A Végtelen című dal a szakításról, vagyis a be nem teljesült szerelemről, a Száz év című dalom a vágyakozásról, az örökkön áhított társról szól. A harmadik dal pedig egy Nő és egy Férfi barátságáról, amit felbonthat, elronthat, az egyikükben fellobbanó szerelem a másik iránt. A címe is ezt tükrözi: Kimondanám a szót. Úgy gondolom, hogy ezek a témák nem ismeretlenek a közönség számára, így biztos sokan tudnak azonosulni ezen sorokkal.

– Az elmúlt két év az anyagságról szólt számodra, nem vállaltál más feladatot. Milyen új színt hozott az életedbe az anyaság, mit tanultál általa magadról, az életről, miképpen formálta az egyéniségedet ez az új szerep?

– Nagyon vágytam és vártam már az anyaságot, ami 2,5 évvel ezelőtt megadatott nekem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy majdnem 2 évig csak a kisfiammal foglalkozhattam. Nem is akartam más feladatot. Rengeteg minden kiderült ez idő alatt, amit még én sem tudtam magamról, hogy olyan dolgokra vagyok képes, amire előtte nem. Önállóbb, összeszedettebb, magabizosabb, és persze fáradtabb lettem. Úgy érzem, akkor lettem igazán felnőtt, amikor Kolos megszületett. Az biztos, hogy egy gyerek nagyon sok mindenre megtanítja a szüleit. Most éppen arra, hogy sokkal türelmesebbnek kell lennem. Ez még kevésbé megy, mert elég lobbanékony vagyok.

– A ’90-es évek közepén-végén népszerű hazai zenekarnak számított az UFO, amelynek te is a tagja voltál. Hogy érezted magad a ’90-es évek zenei közegében és milyen volt az UFO-val az élet?

– Elképesztően régen volt, de persze szép emlékeket őrzök abból az időszakból. Nagyon pörgős volt az az egy év, amíg én a tagja voltam az együttesnek. Rengeteg fellépés, nagylemez és 2 videoklip, így tudnám igazán összefoglalni. Nagy kedvencem volt az együttes, így nagyon megtisztelő volt, amikor Varga Zsolt felkért, hogy legyek én az énekesnő a csapatban. Gondolkodás nélkül elvállaltam.

– Korábbi lemezeid főként feldolgozásokat tartalmaztak. Miért választottad akkoriban azt az irányt?

– Nagyon fiatalon kezdtem el énekelni, ezért is választottam, akkor ismert dalokat. Külföldi, magyar egyaránt szerepelt a repertoáromban, volt pop, táncdal, sőt még operett slágereket is énekeltem olykor-olykor. Így azt gondolom mindenféle stílusban kipróbáltam magam. Végül pár évvel később, szereplési lehetőséget kaptam a Dáridó című produkcióban, és akkor váltam végleg a feldolgozás, ezen belül is a táncdalok szerelmesévé. Így ismert meg az ország.

– Hogy tapasztalod, mennyire maradtál meg az emberek emlékezetében? Tudod a karrieredet ott folytatni, ahol annak idején abbahagytad vagy szinte a nulláról kell most kezdened az építkezést?

– Ez a 2 év kihagyás szinte fel sem tűnt az embereknek, ott folytattam, ahol abbahagytam. Sőt, tulajdonképpen abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a közönség szeretete vonzott vissza újra a színpadra. Már 3 héttel szülés után záporoztak a felkérések, de mindenki tiszteletben tartotta, hogy otthon szeretnék maradni a kisfiammal, és türelmesen vártak. Annyira jó érzés, hogy szavakba sem tudom önteni. Hálás vagyok!

– Egészen fiatalon kerültél a szépségiparba, hatéves korod óta modellkedtél, tizenkét évesen pedig gyermekszépségversenyt nyertél. Végül az alacsony termeted miatt kényszerültél annak a pályának az elhagyására. Hogyan élted ezt meg akkor? Ez a múlt miben segítette, illetve volt-e olyan, amiben akadályozta az énekesnői karrieredet?

– Gyerekként szuper élmény volt a modellkedés, és egyáltalán nem viselt meg, hogy 12 éves koromban az alkatom miatt abba kellett hagynom. Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, amit később az élet más területein kamatoztathattam, mint például a gyermekszépségverseny, amit 1994-ben meg is nyertem. 1999-ben pedig a Miss World Hungary 2. udvarhölgye lettem. Mindezek sokat segítettek a mai színpadi rutinom kialakulásában.

– Játszottál színdarabokban, valamint találkozni lehetett veled a Barátok közt napi sorozatban is. Mennyire érezted testhezállónak a színészi pályát? Vannak még ambícióid azon a téren?

– Egyetlen szóval tudnám jellemezni: imádtam! Hatalmas lehetőség volt számomra, amivel csak élni lehetett. Nem könnyű mesterség, de örülök, hogy egy picit belekóstolhattam, és ki tudja, mit hoz a jövő.

– Hogyan tudod összeegyeztetni a családi életet és a karriert? Okoz-e ez neked dilemmát?

– Először okozott némi fejtörést, de aztán szépen belerázódtam, belerázódtunk. Az biztos, hogy támogató családi háttér nélkül nem tudom, hogyan oldottam volna meg. De hál’Istennek van egy csodálatos férjem, na és persze a nagyszülők, akik mindig a segítségemre vannak, így azt gondolom, hogy Kolos semmiben nem szenved hiányt.

– Milyen terveid vannak a közeli és a távolabbi jövőre vonatkozóan? Miben és hogyan szeretnél még kiteljesedni?

– A közeljövőben szeretném megélni a dalaim sikereit. Szeretném, ha minél többen szeretnék és ismernék azokat. Újabb videóklipeket és sok-sok szereplési lehetőséget kívánok magamnak. Távolabbi jövőben pedig vágyam egy igazán látványos koncert, remélem, hogy hamarabb megvalósul, mint hinném.

Budai Klára

Fotó: KO RecordsBudapest.
SZUPERINFO.HU