Kórház Éjszakája a Szent Imre Kórházban

Kórház Éjszakája a Szent Imre Kórházban
Kórházba senki sem szeret járni. Oda főleg akkor megyünk, ha baj van. Most azonban, rendhagyó módon megnyitja kapuit minden 14 év feletti előtt a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház.

A Kórház éjszakája című rendezvény betekintést enged a hétköznapi hősök világába, sőt még a műtőbe is.

– A rendezvény alcíme „Nyitott kapuk az egészségért”, jól mutatja, hogy az október 8-i rendezvényünkön a kórházlátogató érdeklődők az őket kalauzoló orvos szaktekintélyektől egyfajta egészségügyi oktatást is kapnak. Melynek nem csak az a célja, hogy bemutassuk a kórházat a látogatóknak, hanem rámutassunk arra is, hogy hogyan tudunk egészségesek maradni – nyilatkozta Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, a kórház főigazgatója, aki hozzátette, azért vállalkozott a kórház a nagyszabású esemény ismételt megrendezésre, hogy lehetőleg a jövőben csak „A Kórház éjszakáján” és esetleg a szűrővizsgálatok alkalmával legyen szükség az egészségügyi intézmények látogatására.

A október 8.-i rendezvényen az érdeklődők betekinthetnek olyan helyekre, is, amelyeket egyébként csak betegként láthatnának. Aki kíváncsi, mi zajlik a kulisszák mögött, milyen módszereket alkalmaznak az orvosok, vagy szeretnék megismerni a nap, mint nap életeket mentő hősöket, esetleg szemügyre vennének egy műtőt, vagy kíváncsiak Magyarország egyik legkorszerűbb MR és CT berendezésére, regisztrálhatnak a regisztracio@szentimrekorhaz.hu e-mail címen, vagy személyesen a Szent Imre Kórház A-épületének információs pultjánál.

Fotó: wikimapia.orgBudapest.
SZUPERINFO.HU