Leghamarabb 2021-ben szűnhet meg az óraátállítás

Leghamarabb 2021-ben szűnhet meg az óraátállítás
Egyelőre nem szüntetik meg az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatát az Európai Unióban – közölte a Bild című német lap a hírportálján egy brüsszeli dokumentumra hivatkozva.

  • Egyelőre nem szüntetik meg az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatát az Európai Unióban – közölte a Bild című német lap a hírportálján egy brüsszeli dokumentumra hivatkozva.

Az ügyben illetékes tagállami miniszterek december elején tartandó tanácskozására készített beszámoló alapján tagállami fenntartások miatt nem tartható az Európai Bizottság azon terve, hogy 2019-ben állítsák át utoljára az órákat az EU-ban. Ezért legkorábban 2021-ben szüntethetik meg az óraátállítást.

Több tagállami kormány szerint túlságosan szűk a döntési határidő, más kormányok attól tartanak, hogy nehézségeket okozhat, ha egységes döntés hiányában az eddiginél is több időzóna szabdalja szét az EU területét, és olyan tagállamok is vannak, amelyekben a kormány nem tartja indokoltnak az évtizedek óta követett gyakorlat megváltoztatását.

oraatallitas_optBudapest.
SZUPERINFO.HU