Legyünk óvatosak karácsony előtt is az adathalász oldalakkal!

Legyünk óvatosak karácsony előtt is az adathalász oldalakkal!
Magyarországon is növekvő tendenciát mutat, és ha a vásárló nem jár el kellő körültekintéssel, adathalászat áldozatává válhat.

  • Magyarországon is növekvő tendenciát mutat, és ha a vásárló nem jár el kellő körültekintéssel, adathalászat áldozatává válhat.

A karácsonyi vásárlási szezon kezdetével kedvezményes online vásárlási ajánlatok lesznek elérhetőek az internet-felhasználók számára, ezt pedig az internetes csalók is igyekeznek kihasználni – írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közleménye, amely szerint az adathalászat (phishing).

Minden esetben kellő elővigyázatossággal kell fogadni az ismeretlen, idegen személyek által kezdeményezett elektronikus kapcsolatfelvételeket – hangsúlyozzák a közleményben. Azt tanácsolják, hogy a felhasználók előzetes vizsgálat nélkül ne kattintsanak az e-mail-ben megküldött hivatkozásra, hanem a látható webcímet (URL-t) begépelve látogassák meg a kívánt oldalt.

Javasolják azt is, hogy olyan megbízható helyről – lehetőség szerint hitelkártyával – vásároljanak, amelyet ismer és kipróbált a fogyasztó, valamint érdemes ellenőrizni a vevők értékeléseit a weboldalakon.

adathalasz_optBudapest.
SZUPERINFO.HU