Letették a Budapest Airport Aréna alapkövét

Letették a Budapest Airport Aréna alapkövét
Tarlós István főpolgármester és Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester ünnepélyes keretek között lerakta a Budapest Airport Aréna néven megújuló lőrinci sportcsarnok alapkövét.

– Az eddigi sportcsarnok 400 néző befogadása volt alkalmas, az új aréna akár 1000 látogatót is képes fogadni, sporteseményeken kívül pedig más jellegű rendezvények befogadására is alkalmas lesz – mondta a főpolgármester, jelezve, az új létesítmény energiatakarékos és akadálymenetesített lesz.

Ughy Attila, pestszentlőrinci polgármester emlékeztetett arra, hogy az egykori téglagyár helyén 1977-ben épült fel az a sportcsarnok, amelynek falait már elbontották, hogy hamarosan egy modernebb váltsa fel.

A munkálatok februárban kezdődtek el, és a tervek szerint 12-15 hónap múlva, jövő nyáron vagy ősszel fejeződnek be. Az épületen kívül megújul a környezet is, növelik a parkolóhelyek számát, míg a csarnok előtti zöld területre fitnesz-parkot terveztek.

Az alapkőletétel során a díszvendégek elhelyeztek egy időkapszulát is, amelybe az általuk aláírt emléklap, a kerület zászlaja és egy kerületi újság, a ferihegyi repülőtér kifutópályájának egy darabja, valamint a PLER-játékosok által dedikált mez került, míg a Magyar Kézilabda Szövetséget képviselő Zsiga Gyula szakmai igazgató a szövetség zászlaját helyezte el benne.

Fotó: budapestBudapest.
SZUPERINFO.HU