Madridot télen is látni kell!

Madridot télen is látni kell!
Ki mondta, hogy Madridot csak a melegebb hónapokban érdemes célba venni? A spanyol főváros egész évben tökéletes helyszín a kikapcsolódásra: pazar módon elegyíti történelem és természet szépségeit, nem beszélve a különleges gasztronómiáról.

  • Ki mondta, hogy Madridot csak a melegebb hónapokban érdemes célba venni? A spanyol főváros egész évben tökéletes helyszín a kikapcsolódásra: pazar módon elegyíti történelem és természet szépségeit, nem beszélve a különleges gasztronómiáról.

A kultúra és a képzőművészet fellegváraként a kötelező látványosságokon túl is jó pár izgalmas dolgot tartogat. Télen is!

Paseo del Arte: merülj nyakig a művészetben!

A Királyi Palota, az Almudena katedrális és a Bernabéu Stadion után vegyük az irányt a Paseo del Arte felé, amelyen végigsétálva mindössze 1 km-en belül megtaláljuk a város legfontosabb múzeumait. A Pradóban többek közt Goya, El Greco, Titian, Rubens és Hieronymus Bosch műveiben merülhetünk el. Január 27-ig érdemes megnézni a 15. század egyik leglenyűgözőbb alkotója, a szuggesztivitásáról híres cordobai Bartolomé Bermejo tárlatát, de az idén 200 éves Prado történetét és fejlődését bemutató kiállítás is jó választás. Akit a modernebb művek hoznak lázba, a Reina Sofíában Dalítól Miróig tobzódhat az alkotásokban, és élőben csodálhatja meg Picasso monumentális mesterművét, a Guernicát.

CaixaForum: kívül-belül látni kell

A Prado mellett található, a La Caixa pénzintézet által szponzorált modern művészeti galéria 2007 óta várja a látogatókat, ahol kiállítások, koncertek és filmklubok követik egymást – de maga az épület már önmagában is meglehetősen látványos. Nem lehet szó nélkül elmenni a szomszédos ház tűzfalát beborító lenyűgöző növényinstalláció mellett sem.

Bohém negyedek, kincsekkel teli boltok

Ha szeretnénk kicsit elveszni Madridban, keresve sem találhatnánk ideálisabb helyet a város legizgalmasabb negyedeinél. A Lavapiésben például hangulatos galériák és tavernák között válogathatunk, a Chuecában található boltok jóvoltából pedig menő cuccokkal megrakva térhetünk haza.

Gasztrofesztivál

A madridiak egyébként jó érzékkel elegyítik a gasztronómiát a művészetekkel, amire jó példa a január 23-tól február 10-ig tartó Gasztrofesztiváljuk. Ilyenkor az egész város megtelik ínyencfogásokkal és programokkal, de akár már a karácsonyt vagy a szilvesztert is érdemes náluk tölteni, hiszen a lenyűgöző dekorációnak köszönhetően november végétől január elejéig csillog-villog az egész város.

Madrid 01_optBudapest.
SZUPERINFO.HU