Milyen jelek utalhatnak látásproblémára?

Milyen jelek utalhatnak látásproblémára?
Jellegzetes tünet, hogy olyan feladatok, mint az olvasás, a varrás nehezebbé válik, közelre csak rövid ideig képes fókuszálni a szem, a munkavégzéshez erős fény szükséges.

  • Jellegzetes tünet, hogy olyan feladatok, mint az olvasás, a varrás nehezebbé válik, közelre csak rövid ideig képes fókuszálni a szem, a munkavégzéshez erős fény szükséges.

Ha közelre kell néznünk olvasás során, utána nagyon fáradtak leszünk, esetleg még émelygünk is. Sok esetben fáradékonyabbá válunk, megfájdul a szemünk, illetve a fejünk.

Homályos látás esetén is mindenképpen forduljunk orvoshoz, hiszen vannak olyan szembetegségek, amelyek során akár heteken belül elveszíthetjük a látásunkat!

A szem szöveteinek rugalmassága, a sejtek regenerálódási képessége az életünk folyamán folyamatosan csökken. A változást sajnos senki sem kerülheti el, ám mindenkinél másképp, másmilyen mértékben és más életkorban jelentkezik. A szemlencse természetes öregedésének következtében 40 éves életkor felett csökken a szem alkalmazkodó képessége is. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak.Budapest.
SZUPERINFO.HU