Nyári autós közlekedés – biztonságosan

Nyári autós közlekedés – biztonságosan
V A K Á C I Ó! Ez a szó hamarosan valamennyi iskolai osztály táblájára felkerül, hirdetve a nyári szünetet, mely minden diák számára korosztálytól függetlenül egyet jelent a kikapcsolódással és a kalandokkal.

  • V A K Á C I Ó! Ez a szó hamarosan valamennyi iskolai osztály táblájára felkerül, hirdetve a nyári szünetet, mely minden diák számára korosztálytól függetlenül egyet jelent a kikapcsolódással és a kalandokkal.

A nyári időszakban sok család indul hosszabb vagy rövidebb útra, hogy az eltelt időszak fáradalmait a megérdemelt nyári szabadsággal pihenje ki. Sokan csak rövidebb autós kirándulásokat tesznek, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre jelentősebb számban veszik igénybe az autót a külföldre történő utazások során is.

Annak érdekében, hogy a nyári vakáció, és a családdal együtt töltött szabadság mindenki számára egyaránt pozitív élmény legyen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az autóval útnak indulók figyelmét:

• Indulás előtt fordítsunk kiemelt figyelmet mind a saját, mind járművünk okmányainak érvényességére.

• Javasolt a meglévő biztosítások érvényességének ellenőrzése, és akár egy kiegészítő balesetbiztosítás megkötése is.

• A célország tekintetében érdemes előre tudakozódni például a sebességhatárok, a parkolással kapcsolatos korlátozások, vagy a behajtási övezetek tekintetében.

• Az utazáshoz szükséges csomagokat elsősorban a gépjármű csomagtartójában szállítsuk. Amennyiben ennek kapacitása nem elég, használjunk zárható tetőcsomagtartót. A gépjármű utasterében kizárólag a legszükségesebb tárgyakat helyezzük el.

• Őrizetlenül hagyott járműben se kisgyermeket, se állatokat ne hagyjunk, még rövid időre se, ugyanis ez számos veszély forrása lehet.Budapest.
SZUPERINFO.HU