Nyílt nap az Óbudai autóbuszgarázsban

Nyílt nap az Óbudai autóbuszgarázsban
Folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is megnyitja kapuit az Óbudai Divízió, ismertebb nevén az Óbudai autóbuszgarázs.

  • Folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is megnyitja kapuit az Óbudai Divízió, ismertebb nevén az Óbudai autóbuszgarázs.

Május 25-én gyermeknappal egybekötött nyílt napra a szervezők a gyerekek mellett minden felnőtt érdeklődőt is szeretettel várnak. A nyílt napra való belépés ingyenes és nem igényel regisztrációt.

A telephelyre látogatók a megszokott módon „testközelből” szemügyre vehetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, és a nosztalgia flotta számos darabját is (Ikarus 55, 66, 256, 260, 266, 280, 311, 620 pótkocsival; Mercedes Conecto és Volvo Alfa Civis). Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási járművei, és egyéb műszaki járművek (Csepel műhelykocsi, D450 nyerges teherautó, D710 tűzoltóautó valamint a ’80-as évek különböző jellegzetes tehergépjárművei), valamint az Ikarus-történeti kiállítás.

A nosztalgiajárművek kedvelőinek figyelmét keltheti fel a veteránjármű-gyűjtő egyesületek bemutatkozása. A látogatók nosztalgia autóbusszal járhatják körbe a telephelyet, a kalandvágyók veterán oldalkocsis motorkerékpáron is utazhatnak. A különleges járművek sorának ezzel még nincs vége. Megtekinthető lesz a múzeumbusz, és a Mercedes-Citaro G fedélzetén berendezett vasútmodell kiállítás. Egy Toyota buszban kialakított repülőgép-szimulátort és egy mozdonyszimulátort is ki lehet próbálni, akárcsak a lőbuszt.

Fotó: wikipediaBudapest.
SZUPERINFO.HU