Őszi kirándulások gyönyörű tájakon

Őszi kirándulások gyönyörű tájakon
Bár november eleje táján már lényegesen kevesebbet süt a nap, a hideg idő beállta előtt még keríthetünk alkalmat rá, hogy ellátogassunk egy-egy kellemesen romantikus vidékre, ahol magunkba szívhatjuk a téli álomra készülődő táj szépségét és persze a friss levegőt.

  • Bár november eleje táján már lényegesen kevesebbet süt a nap, a hideg idő beállta előtt még keríthetünk alkalmat rá, hogy ellátogassunk egy-egy kellemesen romantikus vidékre, ahol magunkba szívhatjuk a téli álomra készülődő táj szépségét és persze a friss levegőt.

Gyula

A város egyik fő nevezetessége a 15. században épült vár, amely az egyetlen épen maradt téglavár Közép-Európában. Másik világhírű gyulai látnivaló a Várfürdő, melyet egy óriási, ősfás parkban alakítottak ki, ahol akár meghitt sétákat tehetünk párunkkal. A fürdő vize 72 fokos.

Lillafüred

Ha igazán romantikus helyet szeretnénk magunknak, válasszuk Lillafüredet. Töltsünk el a gyönyörű kastélyszállóban néhány meghitt éjszakát, a szálló előtti tavon pedig akár csónakázhatunk is kedvesünkkel. Tegyünk egy rövid utazást az erdei vasúttal, kóstoljuk meg a környékbeli pisztrángot és semmiképpen se hagyjuk ki a Szalajka-völgyben a Fátyol vízesést sem.

Sümeg

A Balaton-felvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt vára. Különösen iskoláskorú gyerekekkel érdemes ide ellátogatni, nekik különösen nagy élmény bebarangolni a vár minden egyes részét. A hegy megmászása testmozgásnak sem utolsó, a várból nyíló panoráma pedig ilyenkor ősszel tán a legszebb

Tihany

A Balaton talán legromantikusabb helyszíne. Ha felsétálunk az apátságig, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, és kipróbálhatjuk a híres tihanyi visszhangot is.

Fotó: wikipediaBudapest.
SZUPERINFO.HU