Öt magyar színésznő sorsfordító szerepei

Öt magyar színésznő sorsfordító szerepei
Jordán Adél, Szamosi Zsófi, Farkas Franciska, Döbrösi Laura és Jakab Juli – öt tehetséges magyar színésznő, akik közül többen is egy-egy karrierjüket meghatározó szerepnek köszönhetik ismertségüket.

  • Jordán Adél, Szamosi Zsófi, Farkas Franciska, Döbrösi Laura és Jakab Juli – öt tehetséges magyar színésznő, akik közül többen is egy-egy karrierjüket meghatározó szerepnek köszönhetik ismertségüket.

Közös bennük még, hogy idén nőnapon egy díjért szállnak versenybe egymással.

Jordán Adél már kiskorában tudta, hogy színházban fog dolgozni. Akár ügyelőként, kellékesként vagy súgóként is el tudta volna képzelni magát, végül színésznő lett belőle. Elmondása szerint szakmájában az első sorsfordító élmény az volt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályába került. Ennek köszönhetően éveken át egy fantasztikus közösség tagja lehetett.

Szamosi Zsófi édesanyja színházi ember volt, így igen korán megismerhette ezt a különleges világot, azonban még most is nehezen hiszi el, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret.

– A pályám elején kevés önbizalmam volt, rengeteget marcangoltam magam. Ha magabiztosabb vagyok akkor, talán a karrierem is gyorsabban beindul, de az önbizalomért meg kellett küzdenem – árulta el Zsófi.

Farkas Franciska édesanyja elmondása alapján már háromévesen sztár akart lenni. Tagja volt a Harlekin Bábszínháznak, majd később két fontos szerep is megtalálta őt. Az Aranyélet sorozat és a Viktória című film is sorsfordító lehetőség volt a számára.

Döbrösi Laura, az Aranyélet című sorozat Mirája még most is nagyon fiatal, de már egy egész ország ismeri. Laura egészen kiskorától foglalkozik színjátszással, a versmondóversenyektől a diákszínjátszókig mindig a színpadon állt.

A Saul fiából és a Napszálltából ismert Jakab Juli hivatása ellenére az életben nagyon zárkózott ember. Éppen ezért is szereti a színészetet, ahol mindig más karaktert formálhat meg, így egy-egy szerepben rendre kinyílik.

– Az életben eléggé zárkózott vagyok, így engem lepett meg a legjobban, amikor azon kaptam magam, hogy mennyire felszabadulttá tesz a kamera – mesélte Juli.

Az öt tehetséges színésznőre március 7-ig lehet szavazni a GLAMOUR Women of the Year versenyén, Az év színésznője kategóriában a GLAMOUR weboldalán.

Fotó: Móró MátéBudapest.
SZUPERINFO.HU