Phuket: szerelem első látásra

Phuket: szerelem első látásra
Thaiföld legnagyobb szigete már csak amiatt is az egyik legjobb döntés, ha a télből a nyárba szeretnénk utazni, mert rendkívüli népszerűsége ellenére is megőrizte csodálatos természeti kincseit – nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének.

  • Thaiföld legnagyobb szigete már csak amiatt is az egyik legjobb döntés, ha a télből a nyárba szeretnénk utazni, mert rendkívüli népszerűsége ellenére is megőrizte csodálatos természeti kincseit – nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének.

Fehér homokos tengerpart, azúrkék tenger, pálmaligetek, hegyvidék és őserdő, lélegzetelállító vízesések, rezervátumok és tengeri akváriumok: szerelem első látásra. Itt biztos nem fogunk unatkozni, hiszen a szigeten a kulturális életre és az éjszakai szórakozásra fogékonyak is megtalálják a számításukat, de azoknak is tökéletes, akik el szeretnének vonulni a világ elől.

Ahányféle igény, annyi strand: a modern hoteleiről és luxusvilláiról híres Banglao Bay mellett választhatjuk Kamala Beach-et, ahol főszezonban is nyugodt körülmények között pihenhetünk. Ha inkább a hagyományos thai konyha és nyüzsgő éjszakai élet vonz minket, ne hagyjuk ki Kata Beach-et, a sportkedvelők és a családi programokra vágyók pedig a népszerű Patong Beach felé vegyék az irányt. Ha jót akarunk, igénybe vesszük a szigeten működő több száz búváriskola valamelyikének szolgáltatásait is.

A tengerparti nyaralás mellett persze nem érdemes kihagyni a Kelet Velencéjeként emlegetett fővárost, Bangkokot sem, amelyet a Chao Phraya folyó szel ketté: legalább 2-4 napot mindenképpen megér.

A lenyűgöző királyi palota és a buddhista templomok, a hatalmas felhőkarcolók és a folyó mentén elhelyezkedő cölöpházak kontrasztja magával ragadó. A sok látványosság között persze szakítsunk időt a jobbnál jobb street food-helyekre is, hiszen a város tele van izgalmas lehetőségekkel! A Thonburi negyedben nézzük meg a bangkoki úszópiacot, ahol a helyiek csónakból árulják a gyümölcsöt, húsokat és palacsintákat, a Pratunam piacon pedig jó áron vásárolhatunk ruhákat. Ha nyüzsgésre vágyunk, irány a Khao San Road, azaz a hátizsákos utazók gyülekezőhelye, ahol olcsó hotelek, éttermek és pezsgő hangulat várja a betérőket. Ha szeretjük a látványos ünnepségeket, Thaiföldön gyakran belefuthatunk ilyenekbe, ezért érdemes nyitva tartani a szemünket, és figyelni a programokat.

phuket1_optBudapest.
SZUPERINFO.HU