Sírtak a színészek a Toxikoma forgatásán

Sírtak a színészek a Toxikoma forgatásán
Már javában folyik a Szabó Győző drogvallomását feldolgozó Toxikoma című könyv filmes adaptációjának forgatása, melyben Herendi Gábor rendező a legkeményebb drogozós jeleneteket vette előre.

  • Már javában folyik a Szabó Győző drogvallomását feldolgozó Toxikoma című könyv filmes adaptációjának forgatása, melyben Herendi Gábor rendező a legkeményebb drogozós jeleneteket vette előre.

A filmben Győzőt Molnár Áron alakítja, akinek nagy kihívást jelentettek ezek a jelenetek.

– Győző nagyon sokat segít, hogy hitelesen tudjam őt alakítani, Herendi Gábor pedig tűpontos, érzékeny instrukcióival támogat, hogy a maximumot nyújthassam – mesélte a „noÁr” művésznéven aktivistaként is ismert ifjú színész. Herendi Gábor szerint „telitalálat” volt Áron kiválasztása, akit tulajdonképpen – a filmet executive producerként is jegyző – Szabó Győző ajánlott, de a többi szerepre is hosszas válogatás után találták meg a megfelelő színészeket.

– Nem feltétlenül sztárparádéban gondolkodtunk, hanem ígéretes fiatal tehetségeket kerestünk a szerepekre – meséli Herendi. Így lett, hogy Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja. Szabó Győző akkori feleségét pedig Csuja Fanni alakítja.Budapest.
SZUPERINFO.HU