Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szemüveg vagy kontaktlencse?
A szemüvegek és kontaktlencsék között számos hasonlóság létezik. A különbségeket és hasonlóságokat figyelembe véve mindenki eldöntheti, melyik a számára legmegfelelőbb látásjavító eszköz.

  • A szemüvegek és kontaktlencsék között számos hasonlóság létezik.

A különbségeket és hasonlóságokat figyelembe véve mindenki eldöntheti, melyik a számára legmegfelelőbb látásjavító eszköz.

Mindkettő egyformán gondos tisztítást igényel, a szemüveget naponta többször tisztítószerrel meg kell törölni, a kontaktlencsét pedig speciális tisztítószerrel kell tisztítani. Mindkettő biztosítja a tiszta látást és bármelyiket választjuk, találhatunk pénztárcabarát megoldást is. Bár a kontaktlencse kissé költségesebb (mert naponta/hetente/havonta cserélni kell), számos előnye kompenzálni tudja árát.

A szemüveget könnyű felhelyezni, nem okoz kellemetlenséget felvitele, míg a kontaktlencse felhelyezése kissé több időt vesz igénybe és néha kellemetlenséggel is jár. Szemüvegnél a szem és lencse közötti távolság néha torzulást okoz, a kontaktlencse azonban közvetlenül a szemen található, ezáltal jobb, természetesebb látásban lesz részünk. Szemüvegnél a periférikus látás szegényes, míg a másik látásjavító eszköz esetében a teljes látómező látható. Ez különösen fontos sport vagy vezetés közben. Ezen kívül a lencsén visszaverődő fény is zavaró lehet, a lencse nagysága korlátozza a szélesfokú látást is. A kontaktlencsén nincsenek idegesítő fényvisszaverődések, ebből a szempontból előnyösebb választás. A szemüveg nyomhatja a fület és az orrot, ezáltal viselése kellemetlenséggel is járhat. A kontaktlencsének érzetre nincs tömege, szinte észre sem vesszük jelenlétét, ezen kívül kisebb az esély arra is, hogy nagyobb lendületű mozgás közben lehulljon a szemünkről.Budapest.
SZUPERINFO.HU