Tévhit, hogy a golfozás drága sport!

Tévhit, hogy a golfozás drága sport!
Magyarországon egyre többen vesznek golfütőt a kezükbe, azonban világviszonylatban még eléggé el vagyunk maradva. Hazánkban nagyjából 1.500 regisztrált golfozó van. Még mindig elterjedt tévhit, hogy a golfozás drága sport. Sokan nem is tudják, hogy már akár 1.

000 Ft-tól el lehet kezdeni játszani, hiszen ennyiért már kaphatunk egy kosár golflabdát és ütőt, amivel indulhat a gyakorlás a tanulópályán. Szintén sokan gondolják tévesen, hogy a golf az idősek sportja. A nagy golfos nemzetek esetén, mint például Amerikában, a fiatalok közt is igazán kedvelt a sport, ahol csoportokba verődve mennek játszani. Közben esznek egy-egy klubszendvicset, megisznak néhány üveg sört vagy pezsgőt, szivaroznak és jól érzik magukat.

Vendégek a világ minden részéről

A Zala Springs Golf Resort egy 160 hektáros fejlesztési terület, melynek nagyjából felét teszi ki a világhírű Robert Trent Jones Jr. által megálmodott golfpálya. A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, tizennyolc szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és az elmúlt évben már több mint tizenháromezer golfozó játszott rajta. A pálya kiválóan karban tartott, így a hazai versenyek mellett egyre több nemzetközi verseny is megrendezésre kerülhet.

Sokan járnak át golfozni a környező országokból, úgymint Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, akik közül többen klubtagokká is váltak. Ezen felül egyre többen érkeznek az északi országokból: Finnországból, Norvégiából. De rendezett már a Zala Springs Golf Resortban versenyt vietnámi csapat is.

Sport és gasztronómiai élmények egy helyen

A Zala Spring Golf Resort nem csak golfpálya, elsősorban egy ingatlanfejlesztési projekt. Jelenleg három épületben összesen 55 magas színvonalú lakás készült el. Egész évben számos különleges program is megrendezésre kerül: borvacsorák, gin tonic délutánok, főzőiskola. A golfosok mellett a házasulandó párok is felfedezték már maguknak a helyet, hiszen igazán pazar esküvői helyszín a Golf Resort nyáron és télen egyaránt.

A Sztana Ferenc által vezetett konyha szezonális étlappal, helyi és nemzetközi ízekkel várja nem csak a golf miatt betérőket, hanem a különleges gasztronómiai élményt keresőket is. A chéf nagy hangsúlyt fektet a zalai ízekre és alapanyagokra.

A fejlesztések folyamatosak. 2018 novemberében indult el az újabb tóparti apartmanház építése és hamarosan kezdetét veszi az első villa kialakítása is.

– A területen helyet kap majd egy fürdőtó, prémium wellness központ, üzletek, konditerem, gyógyszertár, kávézók, éttermek is. Tulajdonképpen egy luxustelepülést tervezünk a zalai dombok közé – tájékoztatott Tankó Balázs, a Zala Springs Golf Resort értékesítési vezetője.Budapest.
SZUPERINFO.HU