The Carbonfools és az energiatakarékos építészet

The Carbonfools és az energiatakarékos építészet
A zenekar új klipjét meglepő módon egy nemzetközi építészeti verseny helyszínén forgatta, ezzel is támogatva a pécsi, miskolci és algíri szakemberekből álló csapatot.

  • A zenekar új klipjét meglepő módon egy nemzetközi építészeti verseny helyszínén forgatta, ezzel is támogatva a pécsi, miskolci és algíri szakemberekből álló csapatot.

A dal már a készülő új album előfutára, melynek lemezbemutató koncertje január 23-án lesz az A38 Hajón.

– Még a nyár elején talált meg egy pécsi barátunk minket, hogy lesz egy Solar Dechatlon nevű verseny, amiben a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az algériai Blidai Saad Dahlab Egyetemmel összefogva Someshine néven indulnak – avat be a zenekar dj-je, Titusz.

A csapatok feladata az volt, hogy Kádár-kockából készítsenek egy modern, energiatakarékos házat. A projekt vezetője, dr. Kósa Balázs arra kérte a zenekart, hogy látogassa meg őket a helyszínen és akár egy rövid koncerttel lelkesítsék a versenyzőket a már majdnem kész házban. A versenyzőknek nagyon bejött a zenés lazítás, hiszen 14 nap alatt kellett felhúzniuk a házakat.

– Épp akkor készültünk el az új lemezre szánt Sunshine­ című dalunkkal, így adta magát a Sunshine-Someshine­ párhuzam. Először nem is tudtuk elképzelni, hogy lesz egy ennyire letisztult, már-már katalógus-szerű helyszínen felvett anyagokból egy olyan „carbonos klip”, amely megtartja azt a funkcióját is, amely az építészet iránt érdeklődőknek szól. Végül arra jutottunk, hogy nem bonyolítjuk a dolgot, egyszerűen bedobunk néhány extra infóbuborékot a videóba – mondja Fóris-Ferenci Gábor a zenekar énekese.Budapest.
SZUPERINFO.HU