Újra teljes vonalon jár a 4-6-os

Újra teljes vonalon jár a 4-6-os
Véget ért a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán zajló nyári vágányfelújítás, szeptember 2-tól újra a teljes vonalon közlekednek a Combinók.

  • Véget ért a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán zajló nyári vágányfelújítás, szeptember 2-tól újra a teljes vonalon közlekednek a Combinók.

A nyári szünetben a BKV a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon újította fel a villamosvonalat.

A nagykörút érintett részein többségében 2010 előtt – van, ahol közel 20 éve – végeztek utoljára nagyfelújítást, ezért az elhasználódott sínpályát most korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélték. Azt ígérik, hogy ennek köszönhetően a jövőben gyorsabban elvégezhetők lesznek a szükséges beavatkozások. A Margit körút Széna tér és Margit utca közötti szakaszán több mint 800 méter hosszon építették át szakaszosan mindkét villamosvágányt, a Práter utca és a Goldmann György tér között pedig mintegy 1000 méteren cserélték a kétvágányú villamos vasúti pályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon 500 méter hosszon cserélték ki a síneket és a dilatációs szerkezeteket is. Kisebb, villamos- és utasforgalmat nem zavaró utómunkák még várhatók szeptemberben.

Fotó: BKK.huBudapest.
SZUPERINFO.HU