VinCE Budapest – Champagne

VinCE Budapest – Champagne

Magyarországon ritkán vagy egyáltalán nem elérhető különlegességekkel – többek között neves champagne-házak pezsgőivel, szupertoszkán vörösekkel, a bordeaux-i Chateau Pichon Baron tételeivel, vulkanikus, illetve biodinamikus borokkal – ismerkedhetnek meg a 9. VinCE Budapest Wine Show mesterkurzusainak vendégei, akiket sétálókóstoló is vár több mint 160 kiállítóval április 5. és 7. között a Várkert Bazárban.

A VinCE Budapest mesterkurzusai közül minden évben nagy népszerűségnek örvendenek a pezsgős témájúak. Két nagy champagne-ház – a Charles Heidsieck és az Alfred Gratien – pezsgőit is maguk a pincemesterek (chéf de cave) mutatják be, de Budapestre érzik a nemzetközi pezsgővilág egyik legelismertebb szakértője, Tom Stevenson is.

Világszerte hatalmas figyelem irányul most a vulkanikus talajon termett borokra, amiben nagy szerepe van a témában rendkívül sikeres könyvet író John Szabónak is. A magyar származású kanadai Master Sommelier a világ különböző borvidékeiről származó tételekkel mutatja meg a vulkanikus borok sajátos karakterét.

Szintén nagy divatjuk van a biodinamikus boroknak: ennek a sajátos gazdálkodási módnak a rejtelmeibe Monty Waldin szakíró vezeti be az érdeklődőket.

bor_opt pezsgo_optBudapest.
SZUPERINFO.HU