Völgyesi Gabi: „Mindig az adott feladatra koncentrálok”

Völgyesi Gabi: „Mindig az adott feladatra koncentrálok”
Október közepén vette kezdetét a Sztárban sztár 6. évada a TV2-n, amelyben Völgyesi Gabi is más és más híres előadó bőrébe bújik hétről hétre. Jelentős év ez a Unique énekesnője számára, hiszen a zenekar idén ünnepli 20.

  • Október közepén vette kezdetét a Sztárban sztár 6. évada a TV2-n, amelyben Völgyesi Gabi is más és más híres előadó bőrébe bújik hétről hétre.

Jelentős év ez a Unique énekesnője számára, hiszen a zenekar idén ünnepli 20. jubileumát, ennek alkalmából koncertek sokaságával ajándékozzák meg a rajongóikat.

– Figyelemmel követted a korábbi szériákat, gondolkodtál korábban azon, hogy te is kipróbálnád magad benne?

– Természetesen hallottam a Sztárban sztárról és klassz dolognak tartom, hogy ezúttal én is részt vehetek benne, mert úgy gondolom, ez a produkció a legszínvonalasabb a kereskedelmi televíziókon látható zenés szórakoztató műsorok között. De bevallom, nem néztem, mert tulajdonképpen hat éve nem kapcsoltam be a tévét. Amit a legjobban élvezek benne, az az, hogy a bennem szunnyadó színésznői kvalitásokat is meg tudom élni általa, hiszen a dalokat, amiket kapunk, nem csupán elénekelni kell, hanem a karakter bőrébe fizikailag és lelkileg belehelyezkedve kell visszaadnunk a kor szellemiségét és hangulatát.

– Rögtön az első adásban egy igen kemény feladattal kezdtél, Chubby Checkert kellett megformálnod. Káprázatosan sikerült! Mind külsőségekben, mind gesztusokban, és, ami a legmeglepőbb volt, hangban is tökéletesen hoztad a legendás rock and roll énekes karakterét. Mi jelentette számodra a legnagyobb nehézséget benne?

– Lehet, hogy furán fog hangzani, amit most mondok, de számomra az a feladat nem jelentett nehézséget. Chubby Checker egy karakteres figura, és ez nagyon erős kapaszkodót adott a megformálása során. Természetesen oda kellett figyelni a mozgásra, az amerikai akcentusra, valamint arra, hogy a hangom férfiasan szólaljon meg, de sokkal nagyobb kihívás olyan énekes bőrébe bújni, akivel sok a hasonlóság közöttünk. Ilyen volt például Lábas Viki. Ha nincs éles váltás, lényegesen nehezebb hozni a szerepet.

– Ilyen indítás után volt egyáltalán olyan jellegű feladat, amitől tartottál? Vagy amitől még most is tartasz?

– Nem agyalok előre, mindig az adott feladatra koncentrálok. Amint azt elvégeztem, le is teszem, és a következőre helyezem a figyelmemet. Kezdetben előfordult, hogy a produkcióimat egymáshoz hasonlítgattam, de rájöttem, hogy ez felesleges, mert lehetetlen. Teljesen más minden előadó, a színpadi környezet, nem lehet mindegyikből ugyanannyit kihozni. És figyelembe kell venni azt is, hogy hiába gyakoroltam be egy faladatot 130%-osan, annyira speciális körülmény az élő show, olyan felfokozott izgalmi állapotban vagyunk olyankor, hogy természetes, hogy ez befolyásolja a pillanatnyi szereplésünket, és örülhetünk akkor is, ha abban a két-három percben 90%-os teljesítményt tudunk nyújtani.

– A műsor kezdetén milyen elképzelés született meg benned, milyen célokat szeretnél a műsor folyamán megvalósítani?

– Jól szeretném érezni magam. Ez a feladat ugyanis olyan számomra, hogy lubickolni tudok benne. De azt is eldöntöttem, hogy próbálom magam mindvégig lelkileg egyensúlyban tartani, nem hagyom, hogy a sikerek és a kudarcok váltakozása megborítson, mert itt simán előfordulhat, hogy egyik héten dicsérnek, az egekig magasztalnak, míg a következő alkalommal elégedetlenek a produkciómmal a zsűritagok. Ezeket a véleményeket meg kell hallgatni, de nem engedhetem meg, hogy jelentősen befolyásolják a közérzetemet. Szerencsére ez eddig egészen jól megy.

– Milyen feladataid vannak jelenleg a műsorban való szereplés mellett? Egyáltalán, mennyi időd marad bármi másra?

– Röviden? Semennyi. Sőt, őszinte leszek, a felkészülésre nincs annyi idő, amennyit szükségesnek tartanék. Két gyermekünk van Kovacsics Ádámmal, aki a Unique zeneszerzője, és iszonyatos logisztikát igényel, hogy össze tudjuk tartani ebben az időszakban a családot. A zenekar területén szerencsém van, mert a hónapokig tartó hajtás után most egy viszonylag nyugalmasabb időszakot élünk, így nem kell annyifelé szakadnom, nem is tudnék. Decemberre viszont már tele a naptárunk fellépésekkel.

– Idén 20 éves a Unique. Mit tartasz a mögöttetek álló két évtized legjelentősebb eredményének?

– Azt, hogy ennyi éven át meg tudtuk őrizni az ambíciónkat, a lelkesedésünket, hogy tudunk szólni olyan emberekhez, akiknek fontos a mi zeneiségünk, szellemiségünk. Fantasztikus érzés, hogy szeretnek minket, a dalainkat és elmondhatatlanul szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Manapság nem könnyű ilyen hosszú ideig fennmaradni a magyar könnyűzenei életben, ha végiggondolom, kik voltak azok a pályatársak, akikkel együtt kezdtünk annak idején, bizony, sokakról már nem lehet hallani…

– Milyen terveitek vannak a zenekarral a közeli és a távoli jövőre vonatkozóan?

– Jövő év végére tervezünk egy különleges koncertet, amelyen szimfonikus zenével ötvöznénk az elektronikus hangzásunkat. A saját slágereink is hallhatóak lennének klasszikus formában, de olyan komolyzenei dallamokat is álmodunk ebbe az előadásba, amiket mindenki ismer, és amelyek össze tudnának fonódni a mi hangzásvilágunkkal. Formálódnak bennünk az elképzelések, és már nagyjából azt is tudjuk, milyen csapattal szeretnénk majd ezt megvalósítani.

Budai Klára

cimlap_netre_optBudapest.
SZUPERINFO.HU