Bűnmegelőzési tanácsok a húsvéti időszakra

Bűnmegelőzési tanácsok a húsvéti időszakra

A közelgő húsvéti ünnepek kapcsán néhány fontos tanáccsal fordulunk Önökhöz.

Az ünnepek előtti napokban megtelnek az üzletek, piacok, bevásárlóközpontok vásárlókkal, nézelődő emberekkel. A tömegben ott vannak a bűnelkövetők is, akik nem bevásárlási céllal mennek ezekre a helyekre, hanem azért, hogy az óvatlan, figyelmetlen embereket megszabadítsák értékeiktől.

Kérjük, legyenek nagyon óvatosak a fent említett helyeken, értékeiket, pénztárcájukat tegyék olyan helyre, ahol mások nem látják, nem férnek hozzá !

A bankkártyás fizetésnél vigyázzanak, ne lássa senki a beütött PIN kódot. Sajnálatos, de előfordul még mindig, hogy a kódot a bankkártya mellett tárolják, ezzel a sértett segít a kártyáját megszerző bűnözőnek abban, hogy a pénzt is minden nehézség nélkül le tudja venni a kártyáról.

Próbálják megjegyezni azt a négyjegyű számot, vagy olyan helyre írják fel, ahol idegen személy nem láthatja.

Bevásárlást követően a parkolóban is legyenek elővigyázatosak, a gépkocsijuk utasterét ne hagyják nyitva, miközben a csomagtartóba pakolnak.

Ne hagyjanak értéket a parkoló autóban, s a gépkocsit mindig zárják le !

A kéregetőkkel, adománygyűjtőkkel is vigyázzanak, sajnos nagyon gyakran kihasználják, megkárosítják a jószándékú embereket.

Utazásaik alkalmával fokozottan ügyeljenek értékeikre, csomagjaikra. Vonaton, buszon tartsák szemmel a csomagtartóra helyezett táskáikat, azt ne hagyják őrizetlenül egy pillanatra sem.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy szeszesital fogyasztását követően ne vegyenek részt a közúti forgalomban, ne veszélyeztessék saját maguk és mások testi épségét! Az alkoholtilalom nemcsak a gépkocsit vezetőkre, hanem a motorosokra, kerékpárosokra is vonatkozik.

A felnőttek figyelmét felhívjuk arra, hogy a locsolásra érkező gyerekeket, fiatalokat ne kínálják alkohollal, hiszen az alkohol nagyon veszélyes a fiatal szervezet számára !

Kedves Szülők !

Mielőtt megvásárolják a gyereknek az élő nyuszit, gondolják végig, hogy valóban szívesen tartanák-e ezt a kis állatot lakásban ? Tudják-e gondozni, lesz-e minden szempontból megfelelő helye ?

Sok esetben az ünnepek után ezek a szerencsétlen állatok a szemetes konténerekben végzik, vagy az utcára dobják őket.

Kérjük, vegyék figyelembe az állatok kiszolgáltatott helyzetét, és azt, hogy ezzel az ember nem élhet vissza!

Csak abban az esetben vásárolják meg őket, ha megfelelően tudnak róluk gondoskodni az ünnepek után is.

 Szép Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, szimbolikus fotó: nextgensolutionblog.wordpress.com.
SZUPERINFO.HU