Charterlánc indul Moszkvából

Charterlánc indul Moszkvából
A Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot, utast fogadjon, s ezért meg is tesznek minden lehetséges lépést. Idénre megkötött új szerződések jelzik immár, hogy a reptér egyre nagyobb szerephez jut a vendégforgalom növelésében.


Április 14-én charter légijárat-lánc első gépét indítja két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják az utazókat. Az orosz fővárosban tartott tárgyaláson született megállapodással kapcsolatosan Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, hogy az újabb eredmény egy folyamat része. Hiszen polgármesterként első külföldi útja 2011 januárjában Moszkvába vezetett, ahol már akkor hasonló elképzelésekről tárgyalt. Hangsúlyozta, hogy a két hévízi irodával is rendelkező utazási cég: a Robinson Tours vezető tulajdonosaként Jakócs György és a Vedi Tour Group vezérigazgatója, Irina Fegyina jó döntésének köszönhető a mostani megállapodás. Kiemelte: Hévíz város önkormányzata, valamint a városban és a régióban működő turisztikai szolgáltatók az orosz beutaztatás területén is a minőségi, mindenekelőtt a gyógyászati célú turizmus ésszerű ütemű fejlesztésében érdekeltek. Az orosz charterjáratok heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek. 
A Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón részt vett Íjgyártó István, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Jakab András tanácsos, vezető konzul. Olga Gyevjatkina, a repülőgépeket üzemeltető Jakutyija légitársaság – akiktől a gépeket bérli a két touroperátor cég – elnöke elmondta: a 2003-ban alapított repülőgépes vállalkozásukban Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik.
A keleti forgalom idei bővüléséhez tartozóan májustól indulnak heti rendszerességgel az AirBaltic által közlekedtetett menetrendszerinti járatok. Mint az már ismert: a múlt év végén kötött, három évre szóló megállapodás szerint közvetlen légiösszeköttetés jön létre a Hévíz-Balaton Airport és a Riga International Airport között. A rigai nemzetközi repülőtér fontos átszálló állomás az észak-európai utasok számára. A Sármellékkel való összeköttetést biztosító légitársaság évente több mint 3 millió utast szállít vagy félszáz célállomásra. A Hévíz-Balaton Airport bekapcsolásával új üdülő- és gyógyrégiót kínálnak, elsősorban norvég, finn és svéd utasoknak, de Oroszország területéről is jó csatlakozási lehetőséget jelent a járat.
Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU