Csáki András gitárművész koncertje

Csáki András gitárművész koncertje
Igazán szép és jó zenét hallgatni mindig öröm. Élőben hallgatni kivételes élmény. Sokan részesültek ebben az élményben január 10-én, akik eljöttek a zeneiskolába a Zene-Világ-Zene koncertsorozat rendezvényére.

A csodálatos muzsika mellett még egy élménnyel gazdagodhattunk. Újabb bizonyítékát láthattuk, hogy az igazán nagy művész szerény. Csáky András 31 évesen alig felülmúlható sikereket mondhat magáénak. A Zeneakadémia tanára, Junior Prima díjas, aki most Los Angelesben ösztöndíjas, 11 nemzetközi versenyen szerzett már első díjat, hasonló számú második díjat. Tavaly a gitárzenéjéről leghíresebb országában, Spanyolországban nyert aranyat. CD-i jelentek meg Magyarországon, Kanadában, most jelenik meg egy lemeze Spanyolországban, amit Angliában vettek fel. Mesterkurzusokat tart Angliában, Németországban, az USA-ban, Franciaországban, Görögországban…

Most pedig Szentesre utazott. Kertész Ákos köszöntője és Nagy János méltató szavai után csöndesen leült a színpadra, és zenélt. Magától értetődő egyszerűséggel, természetességgel, muzikalitással. A darabok előtt pár mondatot mesélt az éppen következő műről. Semmi hűhó. Ez tiszta zene. Bach, Telemann, Dowland, Rodrigo, Tarrega, Giuliani. A közönséget nem kellett tapsra buzdítani, jött az magától is. Reméljük ő is jön még. Várjuk. A további sikereit is, és azt is, hogy újra játsszon nekünk.

Nézze meg a rendezvényről készült képgalériát is:.
SZUPERINFO.HU