Családbarát munkahely az EKMK

Kelemen Éva, az EKMK szakmai vezetője átveszi a díjat
Kelemen Éva, az EKMK szakmai vezetője átveszi a díjat
  „Boldog ember az, aki örömmel indul munkába, s még boldogabb az, aki örömmel indul haza is onnan!’ Így szól a szlogen, mely kijár azoknak, akik ilyen munkahelyet képesek megálmodni és működtetni. Ilyen az EKMK, az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2013. január 21-én vette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett pályázat eredményeként a Családbarát Munkahely 2012 címet.

©
Az államtitkárság a cím odaítélésével elismerését fejezi ki azon kis, közép – és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenysége iránt, melyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi illetve magánélet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok és politikák bevezetésére és fenntartására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága 2011-től megújult formában és újragondolt tartalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely Pályázatot. A pályázat 2000 óta létezik, ám jelentősége és rangja az elmúlt évek során jelentősen megkopott.

Összhangban a kormányzat két legfontosabb törekvésével: a családok erősítésével és az értékteremtő munkahelyek teremtésével államtitkárságunk egyik legfontosabb törekvése, hogy a népesedési mutatók romlását a családi élet és munka minél finomabb összehangolásával igyekezzük mérsékelni, majd megállítani.

E cél megvalósítása rendkívül összetett megoldásokat kíván nemcsak a politikai döntéshozók, de a gazdasági szereplők, végső soron pedig az egész magyar társadalom részéről. A humán erőforrás utánpótlása, a családok gyarapodása nélkül nincs fenntartható fejlődés, nincs gazdasági növekedés. Ha nem sikerül összeegyeztetni az élet két alapvető területét: a családi életet és a hivatást, nem fognak megszületni az egyébként kívánt és tervezett gyermekek.

 A kormányzat ezért tartja kiemelt fontosságúnak, hogy a Családbarát Munkahely Pályázat elnyerje méltó rangját, hogy a munkaadók is felismerjék: az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat a családi életükben való kiteljesedésben is. Ugyanakkor fontos, hogy érezzék: a kormányzat méltányolja e törekvéseik érdekében tett erőfeszítésüket.

Az államtitkárság a cím odaítélésével elismerését fejezi ki azon kis, közép – és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenysége iránt, melyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi illetve magánélet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok és politikák bevezetésére és fenntartására. A díj az erkölcsi elismerés és a pénzjutalom mellett jelentős kommunikációs, PR és CSR értékkel is bír, hiszen hozzájárul a vállalatok és a szervezetek pozitív munkáltatói képéhez, a munkáltatói márkaépítéshez, valamint a munkavállalók és a befektetők előtti vonzóvá tételéhez.

Az EKMK jó példa lehet minden intézmény számára, hisz jó oda munkába menni, s onnan haza indulni..
SZUPERINFO.HU