Családbarát munkahely az Inform Média Lapkiadó Kft.

Akt.:
Családbarát munkahely az Inform Média Lapkiadó Kft.
Kilencven induló közül huszonhárom pályázat nyerte el a 2012. évi Családbarát munkahely címet. Cégünket is nagy elismerés érte a díjátadón, ugyanis a nagyvállalati kategóriában az Inform Média Lapkiadó Kft. is Családbarát munkahely címet kapott.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntőjében egyebek mellett kiemelte a nemzet alapját jelentő család jelentőségét, és fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a családok helyzetére is.

A Családbarát munkahely pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től pedig megújult formában és újragondolt tartalommal az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza.

– A pályázat megírásakor igyekeztünk kihangsúlyozni, hogy napjainkra az esélyegyenlőség elve olyan horizontális célkitűzéssé vált, amelyet az Európai Unió valamennyi politikájában figyelembe kell venni – mondja Paulovits Ágoston projektkoordinátor. – Az Inform Média Lapkiadó Kft.-nél a tervezés egy újfajta családbarát gondolkodási módot szemléltet. A projekt megvalósítása során többek között kitérünk arra, hogy a családbarát munkahelyek megnevezéséhez hozzájárul a nők bérezése. Ezzel felszámoljuk azt a szemléletet, hogy a nők immár úgy gondolják, hogy más szférában jobban számítanak a munkájukra, és nem jelent hátrányt az sem, ha kisgyermekük van, illetve gyermeket várnak.

A stratégiából kitűnik az is, hogy a menedzsment vállalja a családon kívüli kapcsolatok erősítését. Éppen ezért tervezünk sportnapokat, tavaszi és őszi természetjárási túrákat, megfelelő információkat adunk arról, hogy a családbarát munkahely megteremtéséhez hozzájárul a beteg gyermekek gondozása, a szülés utáni visszamenetel a nődolgozóknak, ezt ha kell, távmunkával is segítjük. Biztosítjuk a munka és magánélet egyensúlyát oly módon, hogy legalább 10 munkanap szabadságot vehessenek ki egyszerre a család tagjai. Az, hogy bekerült a cég a díjazottak körébe, ezeket a törekvéseinket ismeri el. Számunkra ez elsősorban erkölcsi siker, annak bizonyítéka, hogy az Inform Média Lapkiadó Kft.-ben olyan légkör uralkodik, amely egyrészt megnyugtató az itt dolgozók számára, másrészt pedig az alkalmazottak erősen kötődnek a céghez.