Csecsemőgyilkosság Boldván: ellentmondó vallomások, a lány inkubátorba tette volna az újszülöttet

  08 nov 2017

Miskolc, Boldva – A vád: az apa, az anya és a lánya előre eltervezték, hogy megölik a nem kívánt csecsemőt.
„Előre kitervelten, tizennegyedek életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette” – mindezek miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a 49 éves A. Béla férfi, 39 éves felesége, A. Béláné ellen. A Miskolci Törvényszéken dr. Horváth Mária Sarolta tanácsa előtt kedden megkezdődött büntetőügy harmadrendű vádlottja a házaspár lánya – mostani nevén B. Vincéné.

Ki, miért lehet felelős?

Dr. Szabó Szilárd ügyész a vád ismertetésekor elmondta, hogy a házaspár hét közös kiskorú gyermeket nevelt boldvai házuknak.
A férfi 2006-tól kezdődően 10 éves lányát rendszeresen zaklatta szexuálisan és vele akarata ellenére erőszakkal közösült is. „Gyakorlatilag heti rendszerességgel kényszerítette a gyereket hogy vele lefeküdjön”. A feleség passzivitásával, szülői kötelezettségét megszegve, jelentős mértékben veszélyeztette az akkor még tizennégy éven aluli gyermek értelmi, erkölcsi és fizikai fejlődését is.
A lány 15 évesen terhes lett az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot. A lány azonban 2015-ben ismét teherbe esett apjától. Ekkor – a vád szerint – a szülők és a lány közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják a megszületendő gyermeket pedig megölik. A lány 2016 júliusában a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták és egy táskába tették, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy a holttestet később elássák.
A lány azonban később rosszul lett ezért mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült a szülés ténye. A kórház által értesített rendőrök a lakásban, az ágyneműtartóban megtalálták az akkor már halott csecsemőt. Szakértők szerint mintegy 4 órán át volt életben az utólag Veronika névre anyakönyvezett csecsemő.
boldva1

A férfi tagadta a gyilkosságot

A férfit és feleségét az első fokú bírósági ítélet megszületéséig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, lányuk azonban – aki férjével él együtt – szabadlábon védekezhet.
Az első rendű vádlottként kihallgatott A. Béláról kiderült, hogy három eddigi párkapcsolatából összesen 12 gyermeke született: első élettársától 3, a másodiktól 2, mostani feleségétől pedig 7. Kiderült az is, hogy mostani felesége előző élettársának más kapcsolatából született lánya. A férfi kihallgatásakor többször is ellentmondásba keveredett korábbi, rendőrségen tett vallomásaival. Azt elismerte, hogy „szexuális viszonyt folytatott lányával”, de azt csak 13 éves korától fogva tette és soha nem bántotta a lányt. Elmondta, hogy lányától bocsánatot kért a történtek miatt Mint elmondta, lánya terhességeiről sem tudott, csak amikor már megszülettek a kicsik. Állítása szerint amikor a második gyereke született a lányának, ő munkahelyi elfoglaltsága miatt nem is tartózkodott otthon, csak később tudta meg, mi történt

Elájult, nem tudott semmit

A lány a tárgyalás közben a folyosón kérdésre azt mondta, hogy az apja tíz éves korától fogva rendszeresen megerőszakolta, de ő nem mert szólni senkinek. Amikor megszületett a második gyermeke ő – mind mondta – elájult, nem tudja mi történt utána. Azt sem, hogy életképes volt a gyermeke. Elmondása szerint azt tervezte a csecsemővel, hogy a kihelyezett inkubátorban helyezi el a kórháznál megszületése után. Soha nem akarta, hogy elpusztuljon a kicsi…
– Szaniszló Bálint –


Videó: RTL Klub


Videó: Tények


[related-post post_id=”3666122″]
[related-post post_id=”3646914″]