Csecsemőgyilkosság Boldván – Nem akarta, hogy meghaljon

  12 jan 2018

Miskolc, Boldva – Tanúkat hallgattak meg a törvényszéki büntetőperben.
A „boldvai csecsemőgyilkosság” néven ismertté vált büntetőügyben – amely tanúk meghallgatásával folytatódott a Miskolci Törvényszéken – a vád szerint az apa, az anya és a lánya előre eltervezték, hogy megölik a nem kívánt csecsemőt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség „előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette” miatt emelt vádat a 49 éves A. Béla és a 39 éves felesége, A. Béláné ellen. A per harmadrendű vádlottja a házaspár lánya – mostani nevén – B. Vincéné.
A Miskolci Törvényszék dr. Horváth Mária Sarolta tanácsa előtt tárgyalt büntetőügy vádirati tényállása szerint a férfi 2006-tól, 10 éves korától rendszeresen zaklatta lányát szexuálisan és vele akarata ellenére erőszakkal közösült is. A feleség tudott mindenről.

Apjától lett gyermeke

A lány először 15 évesen lett terhes az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot. A lány azonban 2015-ben ismét teherbe esett apjától. Ekkor – a vád szerint – a szülők és a lány elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják, a megszületendő gyermeket pedig megölik. A lány 2016 júliusában a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták és egy táskába tették, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy a holttestet később elássák.
A lány azonban később rosszul lett, ezért mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült a szülés ténye. A kórház által értesített rend­őrök a lakásban, az ágyneműtartóban megtalálták az akkor már halott csecsemőt. Szakértők szerint mintegy 4 órán át volt életben az utólag Veronika névre anyakönyvezett csecsemő.

Tizenkét gyermek

Az első rendű vádlott A. Béláról kiderült, hogy három eddigi párkapcsolatából összesen 12 gyermeke született: első élettársától 3, a másodiktól 2, mostani feleségétől pedig 7.

Nem tudja, mi történt

A lány a tárgyalás közben a bíróság folyosóján kérdésre azt válaszolta, hogy az apja tíz­éves korától fogva rendszeresen megerőszakolta, de ő nem mert szólni senkinek. Amikor megszületett a második gyermeke, ő elájult, nem tudja, mi történt utána. Azt sem, hogy életképes volt-e a gyermeke. Elmondása szerint azt tervezte a csecsemővel, hogy a kihelyezett inkubátorban helyezi el a kórháznál megszületése után. Nem akarta, hogy meghaljon a kicsi.
ÉM-SZB


[related-post post_id=”3673194″]
[related-post post_id=”3666122″]
[related-post post_id=”3646914″]