Cseh és szlovák katonákat köszöntenek Hódmezővásárhelyen

Cseh és szlovák katonákat köszöntenek Hódmezővásárhelyen

Október közepén érkeztek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe azok a cseh és szlovák katonák, akik a „BALATON 2015” közös kiképzésen vesznek részt.

Célja: a magyar, cseh és szlovák katonák kiképzése a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelését segítő logisztikai feladatok ellátására Kaposvár, Nagykanizsa és Hódmezővásárhely térségében.

Feladataik között szerepel többek között, hogy támogassák a határvédelembe bevont katonák ellátását. A „BALATON 2015” közös kiképzésen a magyar katonákkal 21 katonából álló cseh logisztikai egység és 21 fős szlovák kontingens vesz részt, december közepéig maradnak Magyarországon.

Almási István Hódmezővásárhely polgármestere 2015. 11. 30-án (hétfő) 13 órakor a polgármesteri hivatal dísztermében fogadja és köszönti a cseh és szlovák katonákat.

Az eseményen részt vesz Drót László ezredes, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese, Ondřej Prokop főhadnagy, cseh kontingens parancsnok, Jozef Jaššo főhadnagy, szlovák kontingens parancsnok.

 

(Forrás: Török Anita-sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU