2016.02.3 11:01; Frissítve: 2016.02.3 11:01


2017 végére ígéri az elektronikus jegyrendszert a BKK

2017 végére ígéri az elektronikus jegyrendszert a BKK
hiba beküldése

bkk_rigo_04_opt bkk_rigo_05_opt

Továbbra is az eredetileg tervezett határidő, 2017. december 31. a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósításának kitűzött időpontja.

2018-tól – a teljes bevezetést követően – mintegy másfél millió kártya kerül forgalomba. A tesztkártyák kibocsátásával párhuzamosan folyik a rendszer hardver és szoftverfejlesztése, ezen kívül több mint 2500 budapesti járműre kell felszerelni az érvényesítő készüléket.

A fejlesztéseknek köszönhetően a papírbérleteket és jegyeket felváltja majd egy chippel ellátott műanyag kártya. Ennek két változata lesz forgalomban: a névvel és fényképpel ellátott közlekedési kártyát nem lehet majd átruházni, és a kedvezményes terméket (díjmentes, nyugdíjas stb.), valamint különböző bérlettípusokat is csak erre lehet majd vásárolni. Ezzel ellentétben az anonim kártya csak egy azonosítószámot tartalmaz, ez átruházható, átadható lesz, a hozzá rendelt egyenleg terhére pedig kizárólag jegyfélék vásárlására jogosít.

Elindult a rendszerhez kapcsolódó internetes oldal is, melyen az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos folyamatosan frissülő adatok érhetők el.Csepel.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása