2016.09.28 10:24; Frissítve: 2016.09.28 10:24


Megújult a ferencvárosi Nehru part

Megújult a ferencvárosi Nehru part
hiba beküldése

nehru Fotó Gaál Anna, _opt

A Nehru part felújítása során teljes parkrekonstrukció valósult meg közel három hektáron.

A park korábbi zöldfelület-állományi értékének megőrzése mellett a rekreációs lehetőségek megteremtése volt a cél, a megváltozott parkhasználói szokások figyelembe vételével.

A zöldfelület teljes megújítása mellett a parki rekreációs funkciók kibővültek. A különböző parkrészek más és más célcsoportot szolgálnak ki: a korszerű játszótér – amelyen a játékokat életkor szerint csoportosították – a gyermekes családoknak, a Petőfi híd alatti részen kialakított BMX- és gördeszkapálya, valamint a szabadtéri fitneszpark és a felújított sportpálya a sportolóknak, a part menti sétány és a pihenőterületek a parklátogatóknak, a közösségi területek pedig a helyi közösségeknek, társaságoknak nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

Különösen nagy hangsúlyt fektettek a zöldfelületek kialakítására, minőségének javítására. A part területén található a főváros első biodiverz módon felújított parkja: az ide telepített speciális növényzet néhány éven belül önfenntartó biológiai rendszerré áll össze.

A terület közvilágítási rendszerét korszerűsítették, a szükséges kandeláber-áthelyezésekkel, valamint új lámpatestek telepítésével. Kihelyeztek 66 szelektív hulladékgyűjtőt és kialakítottak 30 kerékpártárolót. A közösségi játéktér dombok közé illesztett, átmenő úttal épült meg. A környező, gyeppel fedett dombok a téli időszakban szánkódombként funkcionálnak majd. A felújított BKV-épület a későbbiekben vendéglátóipari egységként működhet.

Fotó: Gaál Anna, budapest.huCsepel.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása