Csokonai díjat kapott a tamási fúvószenekar

Csokonai díjat kapott a tamási fúvószenekar
Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjat kapott a tavalyi évben fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Tamási Koncert-Fúvószenekar – írja a teol.hu.

 

A kitüntetett együttes a fúvószenét népszerűsítő, annak nemzeti hagyományait ápoló művészeti munkája, példaértékű szakmai felkészültsége, hangzáskultúrája, műsorpolitikája, kimagasló közösségépítő tevékenysége révén vált érdemessé a díjra – ismertette a díjhoz kapcsolódó méltatás.

 

Az elmúlt öt évtized alatt a zenekar saját művészeti ágában Tolna megye legjelentősebb amatőr művészeti együttesévé vált. Ezt bizonyítják hazai és külföldi megmérettetéseken, versenyeken, fesztiválokon elért kiemelkedő helyezéseik. A díjak mellett külön figyelmet érdemel közösségi tevékenységük, összefogásuk, a zenekar tagjainak és karmesterének egymás iránti tisztelete, megbecsülése. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy mára a zenekart az ország legjobb fúvószenekarai között tartják számon – áll a Czink Judit, a Tolna Megyei ÁMK Közművelődési Intézetének vezetője, és a zenekar munkáját több évtizede figyelemmel kísérő, azt tisztelő, művészetpártoló által az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságára elküldött felterjesztésben.

A kitüntetést Markovics Gábor karnagy és Szabó László, a Tamási Fúvós Egylet elnöke veszi át január 22-én, a Magyar Kultúra Napján..
SZUPERINFO.HU