Az Ivan & The Parazol melegít be a Whitesnake előtt

Ivan & The Parazol
Ivan & The Parazol - © Fotó: rockstar.hu
Budapest – Az Ivan & The Parazol lesz a világhírű brit hard rock csapat, a Whitesnake előzenekara június 25-én a fővárosi Barba Negra Trackben – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

Az áprilisban nyugat-európai klubturnéra induló Ivan & The Parazol negyedik lemeze, az Exotic Post Traumatic idén márciusban jelent meg a holland Butler Records gondozásában. A zenekar a Los Angeles-i EastWest stúdióban rögzítette az album anyagát, a producer Wil Anspach volt, aki mások mellett a Red Hot Chili Peppers és a Muse mellett is dolgozott hangmérnökként.

A hatvanas-hetvenes évek rockzenei irányzatait a 21. századba átültető Ivan & The Parazolban Vitáris Iván énekel, Balla Máté gitározik, Beke István billentyűs hangszereken játszik, Simon Bálint pedig dobol, a koncerteken Springer Márton basszusgitározik. Az együttesnek korábban két dala szerepelt a sikeres amerikai televíziós filmsorozatban, a Shameless – Szégyentelenekben, Together című számuk a 2014-es Sziget fesztivál himnusza volt.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy a negyvenedik születésnapját tavaly ünnepelt hard rock legenda, a Whitesnake David Coverdale vezetésével június 25-én koncertet ad a Barba Negra Trackben. A Whitesnake turnéja a tizenharmadik stúdiólemez, a Flesh & Blood májusi megjelenéséhez kapcsolódik. A koncertsorozaton a csapat az új anyag bemutatása mellett az elmúlt négy évtized legnagyobb slágereit is előadja.

A Whitesnake-et 1978-ban hozta létre David Coverdale énekes, miután a Deep Purple – legalábbis időlegesen – felbomlott. A zenekarban azóta is a most 67 éves Coverdale jelenti az állandóságot, mellette az elmúlt negyven évben ötvenen fordultak meg; Tommy Aldrich dobos és Reb Beach gitáros 2002 óta, Michael Devin basszusgitáros 2010 óta tag, a gitáros Joel Hoekstra 2014-ben csatlakozott, a billentyűs Michele Luppi egy évvel később.

Az angliai és európai sikereket már az első néhány album – Touble (1978), Lovehunter (1979) – meghozta, az amerikai áttörés 1984-ben a Slide It In című albummal jött. Egy ideig úgy tűnt, Coverdale-nek egy betegség miatt fel kell hagynia az énekléssel. de aztán két év kihagyás után, 1987-ben megjelent Whitesnake című album, amely nyolcszoros platinalemez lett. A csapat nagy slágerei közé tartozik a Here I Go Again, az Is This Love vagy a Still of the Night. A Whitesnake az új évezredben is jelentős sikereket könyvelhet el, Budapesten legutóbb 2011-ben léptek fel.

-MTI-Csongrád.
SZUPERINFO.HU