Föld, víz, levegő

Föld, víz, levegő
Április 19-én a csongrádi Ének-Zenei Általános Iskola idén negyedik alkalommal rendezte meg a Föld, víz, levegő megyei és regionális természetismereti és környezetvédelmi versenyt az 5-6. osztályos tanulóknak.


A versenyre Dél-Alföld öko iskoláinak négyfős csapatai jelentkezhettek, amelyre idén vidékről rekordlétszámú nevezés érkezett, a tizenegy induló csapatból kilenc vidéki volt.

A verseny célja, hogy Magyarország természeti értékei, valamint a környezettudatos magatartás kerüljenek a figyelem középpontjába. Az akadályverseny formájában megrendezett verseny állomásainak helyszínei Csongrád természeti szépségeit is bemutatták. A csapatok kellemes séta közben oldották meg a feladatokat az előzetesen megjelölt forrásmunkák alapján. A verseny témái között szerepeltek a nemzeti parkok, a negyvenéves jubileumát ünneplő Hortobágyi Nemzeti Park növény- és állatvilága, kulturális értékei, a megújuló energiák, a szelektív hulladékgyűjtés és a hulladékok újrahasznosítása. Az elsősorban játékos feladatokat élvezettel oldották meg a csapatok.

A verseny helyezettjei:

1. Koszta József Általános Iskola, Szentes
2. Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes
3. Kis Bálint Református Általános Iskola, Vésztő

A versenyen további résztvevői:

Árpád Fejedelem Általános Iskola, Tiszaalpár
Batsányi János Gimnázium, Csongrád
Benke Gyula Evangélikus Általános Iskola, Szarvas
Kis Bálint Általános Iskola, Gyomaendrőd
Szt. László Általános Iskola, Csanytelek
Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény, Kardoskút
Ének-Zenei Általános Iskola, CsongrádCsongrád.
SZUPERINFO.HU