Fuss az életekért – jótékonysági futóverseny április 20-án

Akt.:
Fuss az életekért – jótékonysági futóverseny április 20-án
A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete egy hallgatói szervezet, mely fiatal, lelkes és tehetséges közgazdász hallgatókból áll, akik úgy döntöttek, hogy aktívan próbálják segíteni és kiegészíteni a közgazdászképzést. Tagjaik többek között önkéntes munkával segítik a különböző alapítványokat, illetve adománygyűjtéseket, véradásokat is szerveznek. Velük beszélgettünk az április 20-án, az Újszegedi Ligetben megrendezésre kerülő futóversenyük kapcsán. 


Miért pont a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat?

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálattal a Koraszülött karácsonyon találkoztunk először. Önkénteseink részt vettek az eseményen, segítve ezzel a szervezetet. Úgy gondoltuk, végre eljött az ideje, hogy még többet tegyünk a veszélyben lévő újszülöttekért, ezért amikor felmerült a futóverseny ötlete, egy percig sem volt kérdés, hogy melyik alapítvány támogatására ajánljuk fel a nevezési díjakat.

Miért pont a futás?

Tagjaink között sok olyan hallgató van, aki nagyon szeret futni és több futóversenyen vettünk már részt közösen is. Az előző évben például az Éjszakai Villamosfutáson egy külön csapat képviselte szervezetünket. Az ötletünket a „Gyermekek a Gyermekekért” jótékonysági bálon jelentettük be, amely már az első pillanattól nagy sikernek örvendett.

Mire számítotok?

Természetesen célunk, hogy az Szolgálatnak minél több pénzt tudjunk összegyűjteni, ezzel támogatva őket. De mindamellett szeretnénk megmozgatni egy kicsit Szeged lakóit a fiatalabbaktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. Ennek megfelelően szerveztük meg a programjainkat, melyek között a futás mellett több sportot is megismerhetnek a résztvevők. Reméljük, hogy kedvet kapnak ezekhez a sportokhoz, illetve magához a sportoláshoz és több embernek válik majd élete részévé a mozgás.

Természetesen a futáson jó eredményt elért résztvevőket díjazni fogjuk. 2 táv lesz majd, egy 2 km-es és egy 5,2 km-es. Mindkét távon jutalomban részesül majd az első 3 helyezett női és férfi kategóriában is. De, ha valaki nem ért el ilyen jó eredmény, az se csüggedjen, ugyanis az eredményhirdetés után egy tombolasorsolás következik, ahol a támogatóinknak köszönhetően mindenki értékes nyereményekért indulhat, azonos esélyekkel, ugyanis egy embernek csak egy tombolája lehet, mégpedig a rajtszáma.

Kik támogatnak már?

Egyik legnagyobb támogatóink közé tartoznak a GTK HÖK és az MKT Csongrád Megyei Szervezete, akik az ötletünk hallatán egyből felajánlották segítségüket. Ezen kívül sokat segített nekünk Sütő Zsanett, aki a Vodafone Főállású Angyala. Egy másik fontos része a szervezésnek, hogy „szakmailag” is ismerjük a futás minden titkát, ugyanis így tudjuk biztosítani, hogy a résztvevők a legnagyobb biztonságban futhassanak. Ebben a szegedi BSI Futónagykövetek és a most alakuló Pulzus Szeged Futóklub lelkes futói voltak a segítségünkre. Természetesen ahhoz, hogy sikeres legyen ez az esemény, fontos az emberek megfelelő tájékoztatása is az eseményről, ebben a Szuperinfó, az Allinparty Radio, a Rádió 88 volt segítségünkre, és a plakátok elkészítésénél az Innovariant nyomda. Az ajándékok szempontjából is több felajánlás érkezett a Szegi Fittness-től, a Szuperinfótól, a Dolce-Dance Tánciskolától, illetve a Contitech-től is, akik 25 pólóval támogatták a rendezvényünket. Ennek köszönhetően az első 25 nevező ajándék pólóhoz juthat. Ezen kívül a Bánffi Szódától kaptunk frissítőt, hogy senki ne maradjon szomjas. A Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek hála pedig öltözési lehetőséget is tudunk biztosítani a futóknak. Ezúton is szeretném megköszönni mindent támogató hozzájárulását a rendezvényünk sikerességéhez!

Hol lehet nevezni?

Nevezni a helyszínen és előnevezés során lehetséges. Az előnevezés április 8-án indult, hétfőtől csütörtökig 10-16 óráig várjuk a nevezéseket az MKT Szegedi ISZ irodájában, amely a Feketesas utca 28. alatt található, a 2. emeleten. Előnevezés során a nevezési díj 600 Ft . A nevezési díj ADOMÁNY, tehát nevezési díj nélkül is indulhatnak résztvevők a versenyen, azonban ha a befizetésük nem éri el a meghatározott összeget, nem részesülhetnek a díjakban és az ajándékokban. A helyszínen lesz majd egy regisztrációs pult, ahol az előnevezéssel jelentkezett résztvevők átvehetik a rajtszámukat, illetve aki még nem nevezett, megteheti ott is. A helyszínen nevezők számára a nevezési díj 800 Ft. További információ a fussazeletekert13@gmail.com e-mail címen kérhető.Csongrád.
SZUPERINFO.HU