Nyugi, nem apokalipszis, csak a természet 7 gyönyörű csodája

Akt.:
Nyugi, nem apokalipszis, csak a természet 7 gyönyörű csodája
© Forrás: YouTube / Max Olson Chasing
Az anyatermészet sosem fogy ki a trükkökből: amikor már azt hinné az ember, hogy mindegyiket látta, egyből jön egy új jelenség, ami felülírja az addigi összeset. Ilyen példákat szedett össze a Cracked.

7. Villámhó

A villámlás és a havazás külön-külön igen gyakran előforduló természeti elem. Viszont ha egyesítjük a kettőt, akkor olyan lesz a végeredmény, mintha valami katasztrófafilmben járnánk.

A hihetetlen jelenséghez nagyon specifikus feltételnek kell egyszerre teljesülnie: alacsonyan lévő magas hőmérséklet és magasan lévő alacsony hőmérséklet precíz kombinációja szükséges hozzá.

6. „Madárnádó”

Ilyen csodás jelenséget seregélyek ezreinek felszállásakor láthatunk.

Fotó: Pixabay

Kis tollas barátaink akkor lesznek igazán kreatívak, ha ragadozómadarak ólálkodnak a környéken, ilyenkor elképesztő alakokat is ölthet a rajuk.

5. UFO-felhők

A felhők formája igen sokféle lehet, de amikor alakjuk leginkább egy kúpszerű dombtetőre hasonlít, amely teljesen szimmetrikus az alatta lévő heggyel, az olyan látvány, mintha egyenesen a Függetlenség napjából emelték volna ki.

A fenti képen a dél-afrikai Fokváros felett néhány éve megfigyelt jelenséget örökítették meg. A hegy hatékonyan késztette a levegőt arra, hogy felfelé áramoljon, viszont ezzel egy időben a légtömeget a gravitáció lefelé nyomta, az így létrejövő, általában láthatatlan légköri hullám csúcspontján uralkodó hőmérséklet pedig a harmatpontra esett le – és már kész is a földönkívüli felhő. Ezt amúgy „lencsefelhőnek” hívják hivatalosan, de hát az „UFO-felhő” mennyivel jobban hangzik.

4. Fordított villámok

Ez a fajta villám egy földelt objektum tetejéről ered, és innen terjed felfelé. Egy ezt megelőző, hagyományos villám is létrehozhatja, de kialakulhat magától is.

3. Tengeri füstfal, vagy gőzköd

A víz felszínéhez közeli ködjelenség nem túl ritka, akkor keletkezik, amikor a kellően hideg levegő a kellően meleg víz felett mozog. Viszont az már szerencsére ritkább, hogy ez a köd hatalmas szellemfallá formálódjon, mint ahogy az a videón is történt az észak-amerikai Felső-tónál néhány éve.

2. Felhőcunamik

A floridai Panama City Beach lakói a lenti képen látható jelenséggel szembesültek 2012-ben: a part felőli páratartalom olyan magas volt, hogy ilyenné formálta az alacsonyan képződő felhőket. Amikor a súrlódás lelassítja a levegőt, olyan illúziót kelt, mintha a felhők egyszerűen átcsobbannának a városon. Félelmetes.

1. Esőbombák

Ezeket „fordított tornádónak” is hívják, és nem csak a kinézetük barátságtalan: igen hamar tönkretehetik a szabadtéri terveket, ugyanis ilyenkor a levegő és a víz több mint 180 km/h-val lő ki belőlük a földre.

Akkor alakulnak ki, amikor egy száraz levegőfolt egy zivatar útjába ér, és elszívja a vihar nedvességét. A viharfelhő alatti levegő elkezd lehűlni, és előbb-utóbb sűrűbb lesz, mint a környező levegő. A hideg levegő a melegebb levegőbe esik, felgyorsul, a végeredmény pedig a lentihez hasonló lesz. Viszonylag nehéz őket előrejelezni.

Forrás: Cracked


Ma már elképesztően sokan használják a Photoshopot, az interneten is egyre nehezebb olyan fotót találni, amibe nem piszkáltak bele így vagy úgy. Az anyatermészet viszont sokszor a legprofibb PS-művészekre is képes rálicitálni. Erre az állításra a hegyek izgalmas formája, a vadállatok spontán gesztus...

A vandáloktól kezdve, akik több millió éves dolgokat tesznek tönkre egy szempillantás alatt, az olyan ártatlan turistákon át, akiknek a puszta mennyisége alakított ki problémákat, íme 10 olyan csodálatos hely, ami ripsz-ropsz tönkrement az embereknek hála...  Forrás: youtube / LEGJOBB [MAGYAR...Csongrád.
SZUPERINFO.HU