Pénteken rendezik meg a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyt

Budapest – Pénteken rendezik meg a 21. Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyt, amelynek a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája ad otthont.

A megmérettetésre Magyarország minden tájegységéről, 44 református iskolából 240 diák érkezik. A kiíírás szerint a versenyzőknek a zsoltárok és dicséretek mellett erdélyi népdalokat kell énekelniük – közölték a szervezők az MTI-vel.

A diákokat a biztos dallam- és szövegtudás, a tiszta intonáció, a stílushű, átélt, kifejező előadásmód, valamint csoportos kategóriában ezeken kívül a megszólalás és megjelenés egységessége alapján értékelik.

A nap különlegessége, hogy a versenyzőkből alakult alkalmi egyesített kórus délután a Parlament előtt fog énekelni. A helyszínre a Magyar Honvédség biztosításában, 8 honvédségi autóbusszal szállítják a gyerekeket. Az alkalmi kórus tavaly a Vajdahunyadvárban, tavalyelőtt a Hősök terén énekelt.

A Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája 92 éves. Újraindulásuk óta, szinte a kezdetektől megrendezik a református iskolák számára a Béres Ferenc Országos Zsoltár- és Népdaléneklő versenyt.

-MTI-Csongrád.
SZUPERINFO.HU