Csongrádi diákok Lengyelországban

Csongrádi diákok Lengyelországban
Csongrád város lengyel testvérvárosa, Bełhatów meghívására 10 diák 2013. február 11-16. között hat napot tölthetett a lignitbányájáról és hőerőművéről ismert városban.


Megérkezésük során már tapasztalhatták, hogy a lengyelek nagy szeretettel fogadták őket, amely később sem változott. Egy közösségi házban töltötték a hétnek nagy részét, ahol 6 éves gyerekektől kezdve 15-16 éves korú gyerekekkel ismerkedhettek meg. Megérkezésükkor a mindenki által ismert mondással fogadták a csongrádi fiatalokat: „Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát.”

A közös programokban, mint pl., az uszoda, síelés, Valentin napozás, sportcsarnokban közös tevékenységek, bowlingozás, falmászás, ezekben kicsikkel és nagyokkal egyaránt részt vettek.

Ellátogattak Bełchatów múzeumába is, ahol megismerkedhettek Bełchatów egy részének a történetével. A múzeumban volt egy külön terem, ahol fizikai kiállításokat láthattak, melyeket ki is lehetett próbálni. Megtekintették a neves csongrádi szobrászművész, Lantos Györgyi által készített II. János Pál pápa mellszobrát is a városban.

A résztvevő diákok elmondták, hogy minden nap egy örök élmény maradt, és ha tehetnék, bármikor visszalátogatnának erre a csodás helyre..
SZUPERINFO.HU