Kupakgyőztes a farádi óvoda

Kupakgyőztes a farádi óvoda
Az 50 fő feletti óvodai szekcióban a farádi óvoda lett a Kupakgyőztes.

Sikeresen zárult az óvodák és iskolák 2012. évi környezettudatos megmérettetése. Összesen 287 gyermek és oktatási intézmény regisztrált, ez a 2011. évi Kupakversenyhez képest 15%-al nagyobb részvételt jelent. A műanyag kupakok mennyisége ugyancsak nőtt az előző versenyhez képest, közel 2 tonnával gyűjtöttek többet a résztvevő óvodák és iskolák, így a 2012. évi Országos Kupakverseny összesen 30.277 kilogramm mennyiséggel zárult, mely több mint 15,1 millió PET palack kupakjának felel meg.

Az 50 fő feletti óvodai szekcióban a Farádi Óvoda és Bogyoszlói Egységes Óvoda Bölcsőde gyűjtötte össze a legtöbb kupakot, összesen 485 kg-ot, így ők lettek a győztesek.
A győztes csapat nyereménye:
Múzeumpedagógia foglalkozás a teljes intézmény csoportjai számára 
30 db Tropicarium belépő
6 db játék szelektív kukásautó 
30 db mesekönyv 
25 db baseballsapka
10 db kartonmappa 
valamint egy oklevél. 

 A versenyzőktől felvásárolt kupakokat a verseny tulajdonosa (Holofon Zrt.) újrahasznosítja, így a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot készít, melyből – egyúttal a fenntarthatóság jegyében is – a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket állítanak elő.
A verseny 3 kategóriáján belül 10 gyermek és oktatási intézmény kerül díjazásra 1.5 millió forintot meghaladó összértékben, a támogató partnereknek is köszönhetően. A díjakat 2013. március 13-án vehették át a győztes óvodák és iskolák képviselői a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében tartandó díjátadó gála keretében.

A Holofon zRt. egyik fő célkitűzése, hogy a közszemléletet megváltoztassa a műanyaghulladékokról. Évekkel ezelőtt ez hívta életre a Kupakversenyt, amely mára a vállalat saját társadalmi felelősségvállalási programja lett, és amelynek keretében a gyermek és oktatási intézmények vezetőségének bevonásával a Holofon zRt. folyamatosan erősíteni kívánja a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. 

Gratulálunk a farádi ovisoknak és az őket segítő közösségnek!
___________________________ 

Ha tetszett a cikk, akkor nyomd meg “like” vagy “tetszik” gombot a facebook oldalunkon, itt! Köszönjük!

Címkék: , ,


Csorna.
SZUPERINFO.HU