Csurgó Sándor: Családi gyógynövénytár

Csurgó Sándor: Családi gyógynövénytár
Egyes növények gyógyhatásának ismerete szinte egyidős az emberiséggel. Miért szedünk akkor napjainkban mégis annyi vegyi úton előállított gyógyszert? Csurgó Sándor természetgyógyász véleménye szerint azért, mert nem ismerjük a gyógynövényeket.

Új könyvének decemberi bemutatóján azt hangsúlyozta, hogy ha legalább egy családtag rendelkezne a legalapvetőbb ismeretekkel, akkor a többiek egészségmegőrzése, betegségből való gyógyulása sokkal eredményesebb lenne.

A Családi gyógynövénytár című könyvében a szerző az általános tudnivalókon kívül több mint 40 növényt, az aloe verától a homoktövisen át a zsályáig részletesen is ismertet. A hosszú évtizedek alatt megtanult, tapasztalt ismereteit olvasmányosan adja át a neves tamási természetgyógyász a 220 oldalon. Az esten elhangzott az is, hogy Csurgó Sándor és Örményi János a tervek szerint kis füzetekben igyekszik majd az emberiséget leginkább sújtó betegségek megelőzésére, kezelésére természetes gyógymódokat ajánlani. A tavasszal megjelenő első füzet tervezett témája a magas vérnyomás lesz.

A Könnyü László Városi Könyvtárban a könyvbemutatót követően a hallgatóság kóstolón is megízlelhette az író laborjában készült lekvárokat, a velük készült süteményeket. Külön érdekessége volt az ételbemutatónak, hogy édesítőként természetes édesítőt, sztíviát használtak.

A Családi gyógynövénytár naponta használatos olvasmánya legyen minden tamási háztartásnak! Keressék és vásárolják meg a kötetet a könyvtárban, vagy a szerző Kossuth téri Biofontana laborjában!

 Örményi.
SZUPERINFO.HU