Csütörtök hajnalban útra kel a Boldogasszony Zarándokvonat

Csütörtök hajnalban útra kel a Boldogasszony Zarándokvonat
Több különvonat is útnak indul a napokban Budapestről –valamint Szombathelyről – Csíksomlyóra, közel kétezer utast szállítva. Csütörtök hajnalban a Boldogasszony zarándokvonat kel útra, pénteken pedig a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Utóbbi kettő egy szerelvényként közlekedik Budapesttől, Románia területén is a Mátyás Király Mozdony vontatásával.

A csütörtök hajnali 5 óra 50 perckor, a Budapest-Nyugati pályaudvarról induló Boldogasszony Zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében, a MÁV Nosztalgia Kft. aktív közreműködésével kel útra.A vonatúton mintegy 800 zarándok vesz részt.

2013. május 17-én 0 óra 50 perckor Szombathelyről indul a Csíksomlyó Expressz, melyet Budapest-Keleti pályaudvaron összekapcsolnak a Székely Gyorssal, s egy vonatként, a Mátyás Király Mozdony vezérletével közlekedik tovább. A vonatot hagyományosan az Indóház Kiadó és a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezi. A közös szerelvény– melyet a MÁV-START állított ki, valamint a szervezők megbízásából gondoskodik a közlekedtetéséről – Budapest-Keleti pályaudvarról 5 óra 15 perckor indul tovább. A vonatot a MÁV Csoport külön erre az alkalomra feldíszített mozdonya vontatja: a MÁV Zrt. és az utazás szervezői Hunyadi Mátyás 555 évvel ezelőtti királlyá választása előtt tisztelegnek a fekete-aranysárga színekben felmatricázott járművel. A vonat útközben rövid időre megáll Kolozsváron, ahol az utasai a helyi magyarsággal közös ünnepség keretében, a vasútállomáson emlékeznek meg a város szülöttéről, Hunyadi Mátyásról.

 

(MÁV Zrt.)

 .
SZUPERINFO.HU