Kiállítások

Akt.:
Kiállítások

A természet szerelmese
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján január 24-én nyílt meg Benkóczy Péter – Fények és árnyékok játéka a természetben című kiállítása. A tájképeiről ismertté vált festőművészt fiatal korában rajztanára fedezte fel, azonban tanulmányai, olaj-és gázmérnöki tevékenysége mellett hosszú ideig háttérben maradt életében a művészet. 1998-ban felesége inspirációjára kezdett el újra festeni. Első kiállítása 1999-ben nyílt meg „Barangolásaink” címmel. Több mint 50 önálló és közös kiállításon szerepelt itthon és külföldön. A siófoki tárlat alkalmával megtekinthetőek gyönyörű, élénk színekben játszó hazai és külföldi, főként erdélyi, tájképei.
„Az Operett- király”
A siófoki Kálmán Imre Emlékházban tekinthető meg Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló, “Lám a földön is van égi boldogság” című kiállítás, melyet különböző forrásokból gyűjtöttek össze a szervezők. A zeneszerző születésének 130. évfordulója alkalmából tavaly ősszel nyílt tárlat fényképeken, szobrokon és különböző emléktárgyakon keresztül mutatja be a zeneszerző korát és műveit.
A Csárdáskirálynő című operett három főszereplőjét megformáló bábfigurákat Bognár Péter bábművész ajándékozta a Kálmán Imre emlékháznak, melyek az egykori neves színészeket, Honthy Hannát, Latabár Kálmánt és Rátonyi Róbertet ábrázolják. Kálmán Imre felesége, Vera Kálmán ajándéka is megtekinthető. A portrét az asszony a siófoki Kálmán étteremnek ajándékozta. A kiállításon Tóth-Baranyi Antal képeslapgyűjteménye, Varga Imre szobrai, valamint számos operett bemutató plakátja is látható.
Esküvôk – képekben
Benkő Erika és Marsó Vilmos alkotópáros nagyszerű műveiből nyílt esküvői fotókiállítás a siófoki Víztoronyban, mely január 15. és február 10. között tekinthető meg. A Víztorony emeletén a művészek számos alkotása látható kivetítve. A fotózással kezdetben hobbiként foglalkozó páros az elmúlt évek alatt folyamatosan fejlesztette eszközeit és különböző fotós iskolákban képzik magukat. Esküvői fotózással, jegyes fotózással, keresztelő és rendezvényfotózással foglalkoznak. Városunkban jelenleg esküvői képeikből nyílt kiállítás.Milei Barbara.
SZUPERINFO.HU