December 31-ével zárul az országos videokonferencia-rendszer kiépítése

Budapest – December 31-ével lezárul az országos videokonferencia-rendszer kiépítésének projektje, amelynek segítségével az állampolgárok számára az ügyintézés gyorsabbá és gazdaságosabbá válik – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. kedden az MTI-vel.

A kormányzati szervek, valamint a bíróságok és a büntetés-végrehajtási intézetek számára kialakított funkciók között megtalálható a közvetített kép- és hanganyagok rögzítése, a védett tanúzás során alkalmazott torzított hangátvitel és a videokonferencia-közvetítés is.

Dömötör Csaba, a NISZ projektmenedzsment-igazgatója a közlemény szerint ismertette, hogy a rendszer éles tesztelése már lezajlott, a július 1. és november 30. közötti időszakban csaknem 15 ezer hívás létesült, bírósági tárgyalások, távmeghallgatások, oktatások valósultak meg videokonferencia-hívások segítségével.

Péter Zoltán János bíró az Országos Bírósági Hivatal képviseletében azt hangsúlyozta, hogy a rendszer a távmeghallgatások által lehetővé teszi az eljárások időtartamának csökkentését, a bírósági eljárások átláthatóságának növelését, valamint a bíróságok szolgáltató jellegének erősítését

A projekt mintegy hárommilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban is részesült.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU