Divatos lett fittnek lenni

Akt.:
Januárban újra FőnixFitt
Januárban újra FőnixFitt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Harmadik alkalommal hozzák tető alá januárban a FőnixFittet.

Nagy sikerrel zajlott le az eddigi két FőnixFitt, így nem volt kérdés, hogy Debrecen legnagyobb fedett csarnoka 2019. január 12-én is otthont ad a sportparádénak. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a Főnix Csarnokban, melyen Széles Diána alpolgármester, Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője és Tatarek Rezső, az ismert Iron Box-tréner volt jelen.

Mint azt az alpolgármester elmondta, feltűnt számára, hogy ez nem csupán debreceni rendezvény, hanem az egész keleti régió egyik kiemelt programja. – Ezért is épült a Főnix, hogy a versenysport mellett minél több tömegsport-programnak adjon otthont. Legutóbb 2500 résztvevő volt, ezúttal is leszünk legalább ennyien, és velem együtt ennyien mozdíthatják ki magukat az ünnepek okozta „bejglikómából” – mondta Széles Diána, hozzátéve, örömteli, hogy manapság fittnek lenni trendi.

ff2Fotó: Derencsényi István

Dákén Tamás szerint a szervezők számára magasra került a léc a legutóbbi FőnixFittel, ezúttal nem is a létszám emelése a legfőbb céljuk, hanem a szolgáltatások még színvonalasabbá tétele. – Az előző évekhez képest az egészséges táplálkozás terén teszünk hozzá a legtöbbet a januári eseményen. Emellett nem tervezünk sok újítást, az eddigi értékeket szeretnénk megtartani – fogalmazott az ügyvezető, akitől megtudtuk, a közösségi médián keresztül a közönség minden kívánságára fény derült, s ezeket figyelembe véve alakították ki a programot.

Debrecenben volt a legjobb

A hatszor az Év edzőjének választott Tatarek Rezső kijelentette, nem tartja magát sztártrénernek, csak egy embernek, aki imádja a munkáját.

ff3Fotó: Derencsényi István

– Sok helyen vezetek foglalkozásokat, olykor 4-5 ezer embernek is, de minden túlzás nélkül állíthatom, hogy életem legcsodálatosabb edzését fél éve vezényeltem le mintegy száz embernek Debrecenben. Annyira élveztem, hogy 30 perc helyet ötven percig maradtam a színpadon. Az Iron Box arról szól, hogy a mozgás mellett boldogan menjen haza mindenki a tréning után, biztos vagyok benne, hogy ez a FőnixFitten is így lesz.

TN.
SZUPERINFO.HU