Döntetlennel zárta a NBII-es szereplését a hódmezővásárhelyi LKC

Akt.:
Döntetlennel zárta a NBII-es szereplését a hódmezővásárhelyi LKC
Az NBII Dél-Keleti csoport utolsó fordulójában Szeghalmon lépett pályára a hódmezővásárhelyi LKC csapata. A felnőtt és junior mérkőzésre a négy pont megszerzésének reményében utaztak a bajnoki tabellán utolsó helyezett szeghalmiakhoz, az elmúlt két fordulóban mutatott javuló játék alapján erre minden esélyük meg is volt.

A felnőtt mérkőzés nagy részében uralták is a játékot, az első öt perc tapogatózása után magukhoz vették a vezetést és egészen az utolsó percig meg is tartották. A meccs egyes periódusaiban 3-5 gólos előnyben is voltak már, nüanszok hiányoztak, hogy végképp megtörjék a lelkes hazaiakat.

 

Türelmesebb játékkal behozhatatlan előnyre tehettek volna szert, ez azonban elmaradt, döntő szituációkban rendre rossz döntéseket hoztak, így a hazai pálya minden előnyét élvező szeghalmiak egy hektikus utolsó 5 perc alatt döntetlenre mentették az eredményt. A játék képe alapján magabiztos győzelmet szalasztottak el, ami a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésüket azonban már nem befolyásolta, így a csapat az első NBII-es évére célként kitűzött eredményt felülmúlva a 7. helyen végzett.

Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 35-35 (12-20)

SZNKC: Kozák 7, Nyilas, Csikós 6, Székely 1, Varga 14, Sáfián 2, Nagy 3, Hőgyes 2, Szabó, Balogh

HLKC: Tóth – Hegyi 12, Kiss 6, Török 5, Tószegi 4, Sajtos 2, Gaál 4 Cs: Balogh (k), Molnár (k), Krumesz, Németh 2, Blaskovics, Szabó

Sipter Lajosné edző: “Az utolsó forduló eredményétől függetlenül elértük célunkat, a középmezőnyben végeztünk első NBII-es évünkben, amit nagy sikernek tartok. Ettől függetlenül mindenképpen győzelemmel szerettük volna zárni az évet, erre meg is volt minden esélyünk, gyakorlatilag végig vezettünk. Sajnos a második félidőben a kelleténél többet foglalkoztunk a játékvezetéssel és a külső körülményekkel, ez megbosszulta magát!”

 

Junior mérkőzés

Fiatal junior csapatuk folytatta az elmúlt fordulókban nyújtott jó játékát. Az első félidő kissé nyögvenyelősre sikeredett ugyan, de a második félidőben szinte levegőhöz sem engedték jutni a hazaiakat. Nyitott védekezésünkkel 10-12 méteren megállították a szeghalmiakat, támadásban pedig szinte minden sikerült. Lerohanásból, átlövésből és beállós posztról is sorra eredményesek voltak, így nagyarányú és megérdemelt győzelemmel búcsúzott a bajnokságtól az alig 14 éves átlag-életkorú junior csapatunk.

Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 20-36 (12-14)

SZNKC: Hőgyes 5, Szabó O. 7, Szabó D. 2, Balogh P., Leithi 3, Marhás, Hajdú, Oláh, Szabó V. 1, Mocsári 1, Fábián, Szélpál, Lenner 1, Balogh B.

HLKC: Molnár – Bálint 2, Földesi 2, Sajtos 12, Tószegi 7, Krumesz 1, Blaskovics G. Cs: Áncsán (k), Kandó 2, Blaskovics I. 1, Szabó, Varga-Tóth, Klemm 4, Fürcht 2, Becsei 3, Török

Sipter Lajosné edző: “Örömteli volt látni fiatal csapatom szemmel látható fejlődését tavasszal. A mai meccsen minden pályára lépő játékos bebizonyította, hogy lehet rá számítani a következő szezonban nagyobb célok elérésében is. Az NBII-es junior mezőny legfiatalabb csapataként, újoncként a hetedik helyen végeztünk, ez jövőre csak jobb lehet.”

 

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU