Döntetlent játszott a Hódmezővásárhelyi LKC Orosházán

Döntetlent játszott a Hódmezővásárhelyi LKC Orosházán
Az Orosházi NKC II. csapata ellen léptünk pályára vasárnap az NBII XIII. fordulójában. Bíztunk benne, hogy csapatunk folytatja az előző két hétben mutatott eredményes játékát, és pontot (pontokat) szerez Orosházán. A két csapat őszi mérkőzésén kemény meccsen, jó játékkal sikerült itthon tartani a két pontot, így vendéglátóinkat fűtötte a visszavágás.

A mérkőzésre mindkét csapat kerete alaposan megváltozott az őszi mérkőzéshez képest. A hazaiak az NBI/B-s junior csapatukat szerepeltették a mérkőzésen, az NBI/B felnőtt keret egy-két játékosával kiegészítve, nálunk pedig az őszi-téli igazolásoknak köszönhetően erősödött meg a csapat.

A hazaiak dinamikusan, lendületesen kezdték a mérkőzést, és gyorsan 3-4 gólos előnyre tettek szert, amit a félidő derekán 5-gólosra növeltek. Sokáig nem találtuk a játékuk ellenszerét, Sipterné forgatta a csapatot, folyamatos cserékkel kereste az ideális összeállítást. A félidő végére összeálltunk, védekezésben és támadásban is sikerül váltanunk, és egy huszáros hajrával szorossá tettük a félidőt. A második félidőben sokáig felváltva estek a gólok, többször is felcsillant a fordítás reménye, de nem sikerült élni a lehetőségekkel. Hiába védekeztünk remekül, támadásban több hibát is vétettünk, amit a hazaiak kihasználtak és újra jelentős előnybe kerültek. Az utolsó hat percnek négygólos hátrányban vágtunk neki, azonban nagyszerű csapatmunkával, határozott – kapott gól nélküli – védekezésünknek és néhány játékosunk kitűnő teljesítményének köszönhetően izgalmas végjátékban sikerült pontot menteni.

Támadójátékunk akadozott ugyan, néhány játékosunk kimagasló teljesítménye és rutinja azonban átlendítette a csapatot a holtponton. Pontszerzésünk elsősorban hitünknek, kitűnő küzdőszellemünknek és a jó védekezésnek volt köszönhető.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egy nagyon jól játszó, erős orosházi csapattól sikerült pontot szereznünk, amennyiben ebben az összeállításban játszották volna végig az NBII eddigi mérkőzéseit, valószínűleg nem a 8. helyen állnának a tabellán.

Orosházi NKC II. – Hódmezővásárhelyi LKC 24-24 (15-13)

Orosháza: Ádász (k), Németh (k), Kothencz (k), Gregus 7, Vajgel, Horváth 1, Ulmann 1, Kecskeméti 1, Czombos, Ravasz, Szőke 6, Farkas, Dancsó 6, Szöllősi D. 1, Molnár, Hegyi 1

HLKC: Tóth – Domján 1, Kiss 1, Török 5, Tószegi 4, Sajtos 4, Blaskovics 1 Cs: Balogh (k), Molnár (k), Gaál 1, Németh 3, Hegyi 4, Szabó, Krumesz

Sipter Lajosné edző: “Az első félidő kicsit kapkodva, feszülten indult számunkra. Kerestük a megfelelő összeállítást, aminek a félidő hajrájában meg is lett az eredménye. A második félidő igazi rangadót hozott, jól szórakozhatott a közönség. A végén jelentős hátrányból sikerült visszakapaszkodnunk, gratulálok csapatomnak, hiszen igazi csapatként küzdöttek. Köszönjük szurkolóink töretlen biztatását!”

Junior mérkőzés:

Orosházi NKC II. – Hódmezővásárhelyi LKC 37-17 (21-9)

Orosháza: Zsedényi, Szaszkó 1, Zvolenszky 6, Bene 5, Antal 2, Borgulya 4, Dobos 3, Molnár 4, Szűcs 1, Balogh 5, Molnár 3, Szöllősi D. 3

HLKC: Molnár – Bálint 3, Szabó, Sajtos, Tószegi 3, Krumesz, Becsei 1 Cs: Áncsán (k), Klemm 3, Földesi 1, Kandó, Varga-Tóth 1, Blaskovics 1, Jaksa 2, Fürcht 2

A mérkőzésen készült fotók megtekinthetőek itt:

 

www.hlkc.hu.
SZUPERINFO.HU