Döntőt játszik a Vasast másodszor is legyőző ZF-Eger vízilabda csapata

Akt.:
Biros Péterék átjátszottak a Vasas feje fölött, s megérdemelten jutottak a fináléba.
Biros Péterék átjátszottak a Vasas feje fölött, s megérdemelten jutottak a fináléba.
Most már csak az a kérdés, hogy ki lesz a ZF-Eger férfi vízilabda csapatának ellenfele a fináléban, hisz az itthoni diadalt követően, az elődöntő második mérkőzésén, melyet a Komjádi Uszodában rendeztek, az egriek 8-6-ra legyőzték az örök rivális Vasas gárdáját. Köszönhetően elsősorban a második negyedben nyújtott kimagasló teljesítményüknek.

©

Ezúttal Szécsi Zoltán őrizte az egri hálót, s kellett is a jó teljesítmény. Bár már a mérkőzés elején beköszönt a Vasasnak Gór Nagy Miklós, de hamar egyenlítettek az angyalföldiek. És az egész első negyedet kiegyenlített játék jellemezte. A mieink Kovács Gábor révén ismét vezetést szereztek, de Katonás újabb találatával 2-2-vel zárult ez a játékrész.

A nagyszünetig aztán működésbe lépett az egri henger. A második negyedben a fővárosiak egyetlen találatot értek el, míg a ZF játékosai ötször zörgették meg a Vasas hálóját. A ZF pólósai mindenféle gólt bemutattak a fővárosban. Salamon Ferenc szabaddobásból volt eredményes, Kevin Graham centergólt szerzett, Bátori Bence akciógólnak örülhetett, míg a csapatkapitány, Biros Péter előbb egy emberelőnyös szituációban bizonyította klasszisát, majd megúszásból mattolta Nagy Viktort.

A térfélcserével azonban a játék képe is megváltozott. Az angyalföldi gárda fölébredt és előbb akciógóllal, majd büntetővel kozmetikázott az eredményen, 2-0-ra hozva ezzel a harmadik negyedet. Az állás, a mindent eldöntő, utolsó etap előtt 5–7 volt a ZF-Eger javára.

A negyedik negyedet rögtön egy kihagyott előnnyel kezdte a hevesi csapat, de szerencsére a kispestiek is elügyetlenkedtek egy előnyt, s maradt az állás. Azonban ekkorra végleg cserével három sárga-kék játékosnak – Bundschuh, Gór Nagy, Gerritse – is el kellett hagyni a medencét, míg a Vasas öt góljából kettő büntetőből született. Másfél perccel a mérkőzés lefújása előtt egy kiállítást követően Gerendás György időt kért, s Biros remek bejátszásából Semen Lukas zörgette meg nyolcadszor Nagy Viktor hálóját (5–8). Ugyan Angyal Dániel még szépített az eredményen, tizenhárom másodperccel a vége előtt, de ez már csak szépségflastrom a Vasas számára, hisz a döntőben a ZF-Eger játszhat a bajnoki címért!

Teva-Vasas– ZF-Eger
6-8 ( 2-2, 1-5, 2-0, 1-1 )

VASAS: Nagy, Brguljan Drasko, Csapó, Katonás 3, Fazekas, Angyal 1, Vámos 1, Manherc, Hőna, Oeler Moritz, Takács 1, Hárai, Steinmetz, Barabás.
Edző: Földi László.
EGER: Szécsi, Gerritse, Bátori 1, Graham 1, Salamon 1, Kovács 1, Mezei, Varga, Seman Lukas 1, Gór Nagy Miklós 1, Chilkó, Bundschuh, Biros 2, Bisztritsányi.
Edzők: Gerendás György és Tóth Kálmán. 

Az hogy ki lesz az ellenfél, még nagy kérdés, hisz a Szolnok meglepetésre Szegeden tudta legyűrni a Hidat, s így a holnapi második, otthoni mérkőzésükön akár meg is szerezhetik a döntőbejutás jogát. De a Szeged azért végzett az alapszakaszban tabella élén, mert igen jó csapat, így könnyen lehet, hogy az elődöntő másik ágán csak a harmadik mérkőzésre marad a döntés..
SZUPERINFO.HU